E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEylül ayı TÜFE'de beklentiler yüksek tutulmuştu---

Eylül ayı TÜFE'de beklentiler yüksek tutulmuştu

Eylül ayı TÜFE'de  beklentiler yüksek tutulmuştu
18 Ekim 2016 - 16:22 borsagundem.com

Reel Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, ABD Enflasyon verilerini yorumladı

ABD’de TÜFE Eylül ayında bir önceki aya göre %0,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %1,5 artış gösterdi. Gıda ve enerjinin dışarıda bırakıldığı çekirdek göstergelerde de aylık bazda %0,1, yıllık bazda %2,2’lik aretış yaşandı. Manşet verilerin piyasa beklentisine paralel gerçekleştiğini, çekirdek göstergelerin ise yıllık bazda beklentinin 0,1 puan altında kaldığını görmekteyiz.

Eylül ayındaki tüketici fiyatları artışında beklentilerin zaten yüksek tutulduğunu belirtmek gerekir. Alt kalemlerde aylık bazda enerji grubunda yaşanan %2,9’luk yükselişle beraber manşet verilerdeki
artışın güçlü kaldığını görüyoruz. Nitekim, gıda ve enerjinin dışarıda kaldığı çekirdek enflasyondaki artışın zayıf kalmasından da bu durum anlaşılabilir. Belirleyici olan kalemin enerji olması da yıllık
çekirdek TÜFE artışını 0,1 puan aşağı çekti.

Gün içinde Fed vadeli fonları 14 Aralık’ta faizin artması ihtimalini %66 olarak görürken, bu oran veriler sonrasında %64’e çekilmiştir. Verilerin USD tarafında limitli etkisinin olacağını, ancak Fed opsiyon fiyatlamalarını negatif yönde etkileyecek boyutta da olmadığını düşünüyoruz. 

Kapital FX

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)