E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEylül ayının en yüksek getirisi BİST100 Endeksi'nden geldi---

Eylül ayının en yüksek getirisi BİST100 Endeksi'nden geldi

Eylül ayının en yüksek getirisi BİST100 Endeksi'nden geldi
04 Ekim 2019 - 09:25 borsagundem.com

Yatırım fonlarında ayın en yüksek getirisini ortalama %9,34 ile yerli hisse senedi fonları verdi. Bu fonları %2,52 getiriyle Karma fonlar izledi. En düşük getiri %-5,99 kayıp ile yerli emtia fonlarında oluştu.

Yatırım fonlarında Eylül ayının en yüksek getirisini %13,78 ile İş  Portföy BİST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeks Hisse Fonu verdi. Onu %13,59 ile İş Portföy BİST Bankacılık Endeksi Hisse Senedi Fonu izledi.

SAHA'nın çalışmasına göre, bireysel emeklilik fonlarında en yüksek getiri ortalama %8,05 Hisse Senedi fonları kategorisinden geldi. Onu %5,29 ile Yerli Borçlanma Araçları fonları izlerken en düşük getiri %-5,77 kayıp ile yerli Emtia fonlarında oluştu.

Bireysel emeklilik fonlarında Eylül ayında en yüksek getiriyi %11,60 ile Fiba Emeklilik ve Hayat Hisse Senedi fonu sağladı. Onu %10,54 ile Allianz Hayat Emeklilik Katkı fonu izledi.

SAHA Rating’den Eylül ayında 28 yatırım fonu ve 38 bireysel emeklilik fonu 5 yıldız derecelendirmesi aldı. Fonların güncel rating verilerine ve ayrıntılı listelerine fonbul.com’dan ulaşılabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)