E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporEzeli derbinin galibi Fener---

Ezeli derbinin galibi Fener

Ezeli derbinin galibi Fener
05 Şubat 2012 - 19:13 borsagundem.com

Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Beşiktaş, 2012'nin ilk derbisinde kozlarını paylaştı

Hafta içi Samsunspor karşısında 3-1'lik skorla şok yaşayan Fenerbahçe, son 2 maçını 1-0 kaybeden Beşiktaş'ı 2 golle devirdi ve lig tarigindeki galibiyet sayısını 1001'e çıkardı.Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler, 6 asından yoksun ezeli rakibini 2-0 mağlup etti.
Karşılaşmanın golleri Afrikalı oyunculardan geldi. Joseph Yobo, 15. dakikada perdeyi açtı. Türkiye'de ilk maçına çıkan yeni transfer Moussa Sow, 90+2'de skoru belirledi.
Bu sezon 15. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, 51 puana yükseldi. Galibiyet hasreti devam eden Beşiktaş ise 45 puanda kaldı.
Rakibiyle oynadığı son 4 maçta da mağlup olmayan Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 4 maça çıkardı. Ligin ilk yarısındaki 3 derbiyi de kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu sezon ilk kez bir derbiden boynu bükük ayrıldı.
Derbi kralı Fenerbahçe
Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor.
Sarı-lacivertli takım, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 14 maçtan 9'unu kazanıp, 4'ünde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Sarı-lacivertliler, Galatasaray karşısında ise son 14 lig maçından 10'unu kazanıp, 2'sinde berabere kalıp, 2 kez de yenildi.
Ezeli rakipleri ile yaptığı son 28 lig maçında sadece 3 kez yenilen, 19'unu kazanan, 6'sında da berabere kalan Kanarya, bu maçlarda rakip fileleri toplam 46 kez havalandırıp, kalesinde 24 gol gördü.
Kadıköy'de bileği bükülmüyor
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda rakiplerine üstünlük kuran sarı-lacivertli ekip, ligde üst üste çıktığı 35 maçta yenilgiyi unuttu. Kadıköy'deki son yenilgisini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertliler, bu maçın ardından geçen 713 günlük sürede 35 maçta 29 galibiyet, 6 beraberlik aldı.
Sarı-lacivertliler, 35 maçlık yenilmezlik serisini kapsayan süreçte Beşiktaş ile Kadıköy'de yaptığı maçlarda, 2009-2010 sezonunda 1-0 kazanırken, 2010-2011 sezonunda 1-1 berabere kalıp, bu sezon da rakibini 2-0 ile geçti.
35 maçta 73 gol attı
Bu dönemde 24 maçta kalesinde gol görmeyen Fenerbahçe, sadece 3 maçta gol atmadı. Sarı-lacivertlilerin, geçen sezon 9. haftada Galatasaray, 27. haftada Bursaspor ve bu sezon 7. haftada Samsunspor ile kendi sahasında yaptığı maçlar 0-0 sona erdi.
Evinde son 8 lig maçını kazandı
Bu sezon en son 7. haftadaki Samsunspor maçında Kadıköy'de 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, ardından sahasında çıktığı 8 lig maçını da kazandı.
Sezonun ilk derbi galibiyeti
Sezonun ilk yarısında 8. haftadaki maçta Beşiktaş ile Fiyapı İnönü Stadı'nda 2-2 berabere kalan, 14. hafta mücadelesinde ise Türk Telekom Arena'na Galatasaray'a 3-1 yenilen Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında sezonun 3. derbisinde galibiyete ulaştı.
Yabancı damgası
Ezeli rekabetteki son 16 randevuda filelere giden toplam 45 golden 35'inde yabancıların imzası bulunuyor. İki takım arasındaki son 16 maçta Beşiktaş'ın 19 golünden 14'ünü, Fenerbahçe'nin ise 26 golünden 21'ini yabancı futbolcuları kaydetti.
Gökhan ilk yarıyı tamamlayamadı
Ligin 23. haftasındaki Mersin İdman Yurdu maçında sağ arka üst adalesinde kısmi yırtık oluşan Gökhan Gönül, uygulanan tedavilerin ardından derbide kadroya girerken, maçın ilk yarısında sakat olduğu bölgede oluşan ağrılar nedeniyle 41. dakikada yerini Orhan Şam'a bıraktı.
Sol kasık bölgesindeki sakatlığının tedavisinin ardından derbide Beşiktaş'a karşı 11'de yer alan Emre Belözoğlu da maçın ilk yarısında ağrı içinde oynadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da sahaya çıkan Emre Belözoğlu, 57. dakikada yerini Selçuk Şahin'e bıraktı.
Sow ilk maçında golle buluştu
Maç boyunca rakip ceza alanında pas alamayan Senegalli forvet, takımı adına etkili bir görüntü ortaya koyamazken, karşılaşmanın 90+2. dakikasında
müsait pozisyonda topu kaleye göndererek sarı-lacivertli formayla ilk golünü atmış oldu.
Yobo bu sezon ilk kez golle buluştu
Sarı-lacivertli formayla ikinci sezonunu geçiren Nijeryalı futbolcu, geçen sezonun son maçında Sivasspor'a attığıyla birlikte, Süper Lig'de 2. golüne imza attı.
3 maç sonra gol yemediler
En son 21. haftada 4-0 kazandığı Kayserispor maçını gol yemeden tamamlayan sarı-lacivertliler, ardından yenildikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor (3-2), kazandıkları Mersin İdmanyurdu (2-1) ve mağlup oldukları Samsunspor (3-1) maçlarında toplam 7 gol yerken, Beşiktaş derbisini gol yemeden tamamladılar.
Ceza sınırındakiler kart görmedi
Sarı-lacivertli ekipte derbi maçta sadece Emre Belözoğlu sarı kart görürken, sınırda olup karşılaşmada forma giyen Alex, Cristian, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Caner Erkin ve Orhan Şam mücadeleyi kartsız tamamladılar.
Küfürlü tezahürat
Fenerbahçeli taraftarlar, maç sırasında zaman zaman rakiplerine yönelik küfürlü tezahüratlarda bulundular. Maç boyunca edilen küfürlü tezahüratlar nedeniyle, ceza sınırında bulunan Fenerbahçe'ye bu nedenle bir ceza gelebilecek. Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonunda da siyah-beyazlı ekibe yönelik küfürlü tezahüratta bulundular.
Kaptanlık bandı elden ele dolaştı
Fenerbahçe Takım Kaptanı Alex de Souza, maçın 84. dakikasında oyundan çıktıktan sonra, sarı-lacivertli futbolcular arasında elden ele dolaşan kaptanlık pazu bandı sonunda kaleci Volkan Demirel'e ulaştı.
27 derbide 15 yenilgi
Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 7 sezonda yaptığı 27 lig maçında sadece 6 galibiyet alabildi. Söz konusu dönemdeki derbilerden 15'ini yitiren, 6'sında berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 6 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.
Beşiktaş, son 27 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 33 gol atarken, kalesinde ise 42 gol gördü.
Kartal, son 7 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 14 lig maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, 9 kez yenilip, 4 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 13 maçtan ise 5'ini kazandı, 6'sını yitirdi, 2'sinde de eşitliği bozamadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)