E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber'den piyasalar için kehanet---

Faber'den piyasalar için kehanet

Faber'den piyasalar için kehanet
05 Haziran 2015 - 07:20 borsagundem.com

Doktor Kıyamet lakaplı yatırım danışmanı Faber, Fed'le ilgili sıra dışı tahminde bulundu

Piyasalara yönelik gerçekleşen karamsar tahminleri nedeniyle Doktor Kıyamet olarak bilinen yatırım danışmanı Marc Faber, küresel piyasalara yönelik yeni bir kehanette bulundu. Faber, beklenenin aksine, ABD Merkez Bankası'nın faizleri artırmayacağını, hatta yeni bir destek programı açıklayacağını ifade etti.

CNBC kanalına konuşan Faber, "Ben genel finans sektörüne baktığımda, kendimi Titanic gemisinde gibi hissediyorum. Oturduğumuz yerden hangi varlık sınıfının en iyi performansı gösterdiğini tartışıyoruz. Sanki bir balo salonunda hangi masanın en iyisi olduğuna karar verir gibiyiz. Ama şunu demek zorundayız, bence bu gemide en iyi şey kendi cankurtaran botumuza şimdiden atlamak. Çünkü bir gün o baloda, yani küresel finans sektöründe büyük bir patlama olacak" dedi.

Faber, "Şu anda dünyadaki tüm merkez bankaları derin bir bataklığına batmış durumda ve başta ABD Merkez Bankası Fed olmak üzere hepsi varlık satın almaya devam edecek" diye devam etti.

EN BÜYÜK SORUN

Doktor Kıyamet'e göre şu anda tüm ekonomilerdeki asıl sorun vatadaşların satın alma güçlerinin azalması. 

Faber, "Dünyada şu anda hiçbir ekonomide iyileşme görmüyorum" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM08 Haziran 2015 09:28

    BAY FABER VATANDAŞIN ALIM GÜCÜDE DÜŞÜYOR HIRSIZ ÇOK OLUNCA ..HEP BANA HEP BANA DERT VATANDAŞA AHLAKSIZLIĞI OLDUKÇA ALIM GÜCÜ DAHADA DÜŞER BAY FABER.

  • kadir yıldırım06 Haziran 2015 15:31

    ha şöyle bir akıllı çıktı. artırmıcak tabi. artırsada bu 0.10 oda bi ey değil.

  • yaz durgunluğu unutulmamalı ayrıca05 Haziran 2015 17:29

    abd faiz artıracaksa tüm dünyadaki dolarları geri çekme yani dünyadaki olumsuz ekonomik gelişmelerden abd yatırımcılarının paralarının batmasını önlemek amaçlı faizi yükseltebilir ki bu mantıklıdır bu dünya borsalarını da çökeltebilir borsalarda dikkatli olmalı artık yaz durgunluğunu da unutmamalı borsalarda hacimler zaten düşecek öyleyse seçim sonuçları dışında daha çok riskli durumları borsalar bekliyor denebilir.

  • minik yatirimci05 Haziran 2015 14:04

    sayin site yöneticileri ve sahipleri, ihlas grubu hisseleriyle ilgili analiz yayınlarmısınız.her hissenin analizini yayınlıyorsunuz onları yayınlamıyorsunuz.teşekkürler...cüneyt paksoy hocamıza selamlar...

  • işaret veriyor05 Haziran 2015 12:22

    belki de dünya insanı lüksten,israftan, tüketmekten vazgeçmelidir

  • karizma05 Haziran 2015 10:41

    herşey turabi gibi olmuş dünyada...