E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFacebook borsada tarih yazdı---

Facebook borsada tarih yazdı

Facebook borsada tarih yazdı
24 Ağustos 2013 - 11:35 borsagundem.com

Sosyal medya devi bu yıl açıkladığı bilanço ve reklam gelirleriyle borsada da dev olmaya hazırlanıyor

Facebook hisseleri halka arz edildiği gün yalnızca birkaç dakikalığına 45 dolar seviyesine çıkmış, sonrasında ise yatırımcılarda büyük hayal kırıklığı yaratan bir düşüşe geçmişti.
Hareketlenme yaratacak herhangi bir sebep olmamasına rağmen yükselişe geçen hisseler geçtiğimiz ay içerisinde yüzde 50'den çok değer kazandı.
JPMorgan analisti Doug Anmuth sosyal medya devinin halka arzından bu yana en güçlü çeyreğini yaşadığını ve hisse değerini 44 dolara kadar çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.
17 DOLARA KADAR GERİLEMİŞTİ
Hisselerin 2012'nin Eylül ayında gördüğü en düşük seviye olan 17.73 dolara gerilemesi, şirket CEO'su Mark Zuckerberg'i gerçekleşen ilk yatırımcılar toplantısında oldukça zor durumda bırakmıştı.
Son dönemde akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar uygulamalarına ağırlık vererek reklamdan elde ettiği gelirini bir hayli arttıran Facebook,beklentilerin oldukça üzerinde bir bilanço yayınlamıştı.
Facebook, 1.81 milyar dolar olan 2'nci çeyrek kazancının yüzde 41'lik bir bölümünü mobil reklam gelirlerinden elde ettiğini açıklamıştı.
En popüler sosyal paylaşım platformu olarak bilinen Facebook’un toplam kullanıcı sayısı ise yaklaşık 820 milyon.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)