E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFacebook CEO’su Moskova’da---

Facebook CEO’su Moskova’da

Facebook CEO’su Moskova’da
02 Ekim 2012 - 12:52 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, dün Moskova’da kabul ettiği Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e, ülkesine yatırım yapma çağrısında bulundu

BORSAGUNDEM.COM
Reuters’in haberine göre Medvedev, Zuckerberg’e, “Biliyorsunuz, Rusya’da sadece petrol, gaz, altın ve mücevher yok. Bir de bilişim teknolojisi var,” dedi.
Toplantıya Rusya İletişim Bakanı Nikolai Nikoforov da katılırken, tarafların Facebook’un Rusya’da bir araştırma merkezi kurması planını görüştükleri dile getirildi.
Zuckerberg, Facebook sayfasında, Medvedev ile görüşmesinin “iyi” geçtiğini kaydetti ve Kızıl Meydan’da çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.
Geçtiğimiz hafta bir araştırma raporu yayınlayan eski Kremlin yetkilisi Konstantin Kostin, Rusya’da en popular olan 20 web sitesinden beşinin Amerikan menşeili olduğunu ve bunların pastadaki payının giderek arttığını belirterek, bu durumun ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu öne sürmüştü.
Rusların da bilişim alanında uluslararası başarılara sahip olduğu gözleniyor. Türkiye’de de yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüten arama motoru Yandex, dün ilk web tarayıcısını çıkardı. Kaspersky Lab ise, anti-virüs alanında dünyanın en büyüklerinden biri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)