E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFacebook çocuk oyuncağına döndü---

Facebook çocuk oyuncağına döndü

Facebook çocuk oyuncağına döndü
05 Haziran 2012 - 07:35 borsagundem.com

ABD’li sosyal paylaşım sitesi Facebook gelir kaynaklarını artırmak için çocukların peşine düştü

Büyük sansasyon yaratan halka arzı sonrası hisseleri serbest düşüşe geçen ve hissedarlarına büyük bir fiyasko yaşatan Facebook, 13 yaşından küçük çocukların da sitesini kullanabilmesi için yeni bir teknoloji geliştiriyor.
Buna göre, 13 yaş altı çocuklar ebeveynlerinin gözetiminde Facebook’u kullanacak, anne ve babalar çocuklarının Facebook listesine ekleyeceği arkadaşları ve kullanacağı uygulamaları kontrol edecek. Geçen ay hisseleri 38 dolardan halka arz edilen Facebook 104 milyar dolar piyasa değerine kavuşmuş ancak hisse fiyatı 27 dolara kadar düşünce piyasa değeri de 76 milyar dolara kadar inmişti. Facebook hisselerindeki düşüşün ana nedeni şirketin kullanıcı sayısını reklam geliriyle orantılı artırma formülü bulamamasından kaynaklanıyor. Facebook’un mobil cihazlardaki kullanıcıları artarken şirket buradan istediği reklam gelirini elde edemiyor. Şu anda 13 yaşından küçüklere hizmet vermeyen Facebook çocukları da kullanıcı kitlesine katarak ebeveynlerin online oyun ve uygulama satın alacağını hesaplıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)