E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFacebook eski virüs canlandı---

Facebook eski virüs canlandı

Facebook eski virüs canlandı
06 Haziran 2013 - 16:20 borsagundem.com

Facebook’ta yanlış bir linke tıklarsanız, bir virüs banka hesabınıza girebilir ve tüm hesabınızı boşaltabilir.

Huffington Post’un haberine göre bahsi geçen tehlike New York Times’ın Bits Blogs’unda belirtildiği üzere şu anda Facebook’u tehdit eden Zeus ismindeki altı yıllık bir virüsten ileri geliyor.
Kötü niyetle hazırlanmış bir linke tıklanmasının ardından Zeus, banka hesabınıza girmenize kadar pasif durumda bekliyor. Hesabınıza girdiğiniz vakit ise, şifrenizi çalıp hesabınızı boşaltıyor. Trend Micro isimli güvenlik firması, Zeus yüklü linklerin Facebook’ta giderek artan bir sayıda olduğunu tespit etti. Tabii ki, bu gibi virüsleri engellemenin dört dörtlük bir yolu bulunmuyor. Fakat Zeus’un kurbanı olmaktan kaçınmanın üç yolu var:
1. Windows bilgisayarlarda dikkatli olun. Business Insider’dan Kevin Smith, Zeus’un Windows kullanan makineleri hedef aldığına ve Mac OS X ve Linux’u etkilemediğine dikkat çekiyor. İşletim sistemlerini değiştirmek genellikle uygulanabilir olmasa da, virüsten kaçınmanın yollarından biri bu. Öte yandan Android ve Blackberry akıllı telefonlara bulaşabilen Zeus’un değişik biçimleri de tespit edildi. Dolayısıyla, virüsün değişikliğe uğramış bir versiyonunun buralarda da iş başında olması muhtemel.
2. Bilinmeyen linklere tıklamayın. Bu, virüsten kaçınma yollarının ilk kuralı olsa da, yinelenmesinde fayda var. Çoğu kişi, bilgisayarlarına kötü amaçlı bir yazılımın bulaşmasının sadece kötü bir linke tıklamakla gerçekleşebileceğini farkında değil. Dolayısıyla, linki gönderenin bilinmediği ya da linkin tuhaf gözüktüğü durumlarda, söz konusu linke tıklanmaması gerekiyor.
3. Bankanızın iki adımlı doğrulama sistemi olduğundan emin olun. Bir kişinin bankasının internet sitesi ne kadar güvenliyse, o kişinin parası da o kadar güvenlidir. İnsanlara, bankalarıyla irtibata geçip hesaplarına erişim açısından en güvenli yöntemi belirlemeleri öneriliyor. Ayrıca internet bankacılığını kullanan insanlara, çıkış yaparken hesap oturumlarını kapadıklarından emin olmaları öneriliyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)