E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFacebook, Instagram'ı alıyor---

Facebook, Instagram'ı alıyor

Facebook, Instagram'ı alıyor
10 Nisan 2012 - 07:12 borsagundem.com

Sosyal medya devi Facebook, 1 milyar dolara fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı satın alıyor

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook Inc., cep telefonu kullanıcılarını çekmek için en büyük atılımını yaparak 1 milyar dolara fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı satın almaya hazırlanıyor. 1 milyar dolar nakit ve hisse senetleriyle ödenecek.
San Francisco'daki Burbn Inc.'in sahip olduğu Instagam'ın değeri, geçtiğimiz hafta aralarında Sequoia Capital gibi yatırımcıların da bulunduğu sermaye artırımında 60 milyar dolarlık ekleme yapmasının ardından 500 milyar dolar olarak gösteriliyordu. Satın alımın bugün tamamlanması bekleniyor.
Instagram, kullanıcılarına akıllı telefonlarla fotoğraf çekme, rütuş ve düzenleme yapma ve ardından sosyal ağlarda paylaşma hizmeti sağlıyor. 2010 yılında kurulan şirket, Apple Inc.'ın en çok kullanılan fotoğraf paylaşım uygulaması hâline geldi ve şu anda 30 milyon kullanıcısı bulunuyor. Bu alım, Facebook'a bir dizi yeni cep telefonu kullanıcısını daha çekmesinde yardımcı olabilir.
Cep telefonunu paraya çevirmek için Facebook'un yalnızca bu alanda boy göstermesinin yeterli olmadığını belirten Altimeter Group LLC'nin analisti Rebecca Lieb, bu alımın, şimdilik yalnızca çok iyi tanınan bir fotoğraf uygulaması olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)