E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFacebook sayfası yatırım ajansı gibi---

Facebook sayfası yatırım ajansı gibi

Facebook sayfası yatırım ajansı gibi
24 Mart 2013 - 11:43 borsagundem.com

Ferit Şahenk adına açılmış Facebook sayfasına yüzlerce iş teklifi geliyor. 'Restoran açalım' diyen de var, arazi bulan da...

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bir yıldır yiyecek içecek sektörüne yaptığı yatırımlarla konuşuluyor. İstanbul'un en ünlü et lokantası Nusret'i satın alarak sektöre adım atan ve holding çatısı d.ream adlı bir şirket kuran Şahenk, çok sayıda restoran ve kafeyi bünyesine kattı.
Art arda gelen bu satın almalar, yiyecek içecek sektörünü de hareketlendirdi. Sektörde "Şahenk, bana da talip" esprileri yapılmaya başladı. Şahenk de bir röportajında "Yıllardır işadamıyım, birçok şirket aldım, sattım, yatırım yaptım ama hiçbiri Nusret kadar konuşulmadı" demişti.
BİRİ HESABI GÖZETLİYOR
BU hareketlilik sadece iş dünyasının yanı sıra küçük esnafın, girişimcilerin ve girişimci olmak isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Akşam'ın haberine görer Şahenk'e direkt olarak ulaşamayanlar, facebook'u kullanmayı tercih ediyor. 2008'de Ferit Şahenk adına açılmış bir facebook sayfası var. 3 bin 617 kişinin beğendiği ve izlediği bu sayfanın Şahenk ya da ekibinden birinin açıp açmadığı bilinmiyor. Çünkü Şahenk duvarına yazılan mesajların hiçbirine yanıt vermemiş ancak şikayetlerini bildirenler sorunlarının çözüldüğünü yazıyor. Şahenk izlemiyor olsa bile Doğuş Grubu'nun bu hesabı izlediğini söylemek yanlış olmaz.
ŞAHENK'in duvarına yazanların önemli bir bölümü para yardımı istiyor ancak çok yaratıcı talepler de var. Örneğin Çanakkale'den yazan biri "Ferit bey selamlar, sizle Nusret'le ilgili Çanakkale'den bir projemi göndermek istiyorum" mesajı yazıp mail adresini bırakmış. Gölcük'ten bir pideci ise "Ferit bey, Simit Sarayı'nı satın aldığınızı duydum. Simit Sarayı'ndan daha kârlı ve yurtdışında da çok ses getirecek bir projem var" diyerek Şahenk'in kendisini aramasını istiyor.
BİR emlak danışmanı ise Marmaris'te çok güzel bir arazisi olduğunu belirterek Şahenk'i yatırıma davet ediyor. Tarihi binaların fotoğraflarını çeken bir başka Şahenk hayranı ise butik otel yapmasını öneriyor. Nijerya ve ABD'den bile iş teklifleri var.
İşsizlerin adresi
Şahenk'in sayfasına yazanların önemli bir kısmı hayranlıklarını bildiriyor ama iş isteyenlerin sayısı da çok fazla. Kimi Marmaris'teki otelinde, kimi bankada iş isterken bir kişi "Ferit bey İzmir'de depo sorumlusu olarak iş arıyorum" demiş. Amatör sanatçılar ise 'klibimi Kral TV'de yayınlayın' isteğinde bulunuyor. "Kart borcumu ödeyeceğim ama biraz zaman istiyorum" gibi masum istekler de göze çarpıyor.
Niğdeliler ilgi ve yatırım bekliyor
Şahenk'in sayfasının müdavimleri arasında Niğdeliler birinci sırada. Şahenk'in hemşehrileri, "Babanız Niğde'yle yakından ilgileniyordu, siz ilgilenmiyoruz" diyor. Niğdespor'a destek isteyen de var, fabrika da... Hatta biri "Garanti Bankası çalışanlarının önemli bir kısmı Niğdeli olmalı, neden değil?" diye soruyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)