E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFacebook Türk oldu!---

Facebook Türk oldu!

Facebook Türk oldu!
12 Kasım 2012 - 07:38 borsagundem.com

Facebook'u tescilledi ortalık karıştı!

Dünyayı kasıp kavuran Facebook'u bir Türk tescilledi...
Vatan'ın haberine göre, İstanbul Tahtakale’de faaliyet gösteren ‘Nayman Saatçilik’şirketi, 2010’da Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurarak Facebook adını tescil ettirmek istedi. Şirketin başvurusu Şubat 2012’de kabul görünce, dünya devi sosyal paylaşım sitesi Facebook itiraz etti. Ancak TPE, gerçek Facebook’un itirazını reddedince konu mahkemeye taşındı.
Davalı Tünal Nayman kendisini, “Başvurumu yaptım, markayıaldım. Kanunsuz bir iş yapmadım. Herkes bir markayı ister, kimisi alır kimisi alamaz” sözleriyle savundu.
‘Markayı sulandırır’
Tahtakaleli saat ithalatçısı ‘Nayman Saatçilik’ ile dünya devi Facebook Inc. şirketini karşı karşıya getiren olay, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davayla ortaya çıktı. 5 Türk avukat aracılığıyla mahkemeye başvuran Facebook Inc. dilekçesinde, kuruluşaşamalarıyla ilgili kısa tarihçeye yer verdi.
Facebook, markasını sayısız ülkede tescil ettirdiğini belirttiği dilekçede, Türkiye’de de 3 farklı tescil işleminin olduğunu savundu. Dilekçede, söz konusu tescil işlemlerinin ikisinin 2008’de, diğerinin 2011’de gerçekleştirildiği iddia edildi.
Davalı Tünal Nayman’ın Facebook markası için 11 Ekim 2010’da TPE’ye yaptığı başvurunun, 9 Şubat 2012’de kabul ile sonuçlandığının belirtildiği dilekçede, “Facebook Inc., dünyanın birçok yerinde, Facebook markasını ve ayırt edilemeyecek kadar benzer ibareleri, kendi adına tescil ettirmeye çalışan üçüncü kişilerle defalarca karşılaşmıştır. Dava konusu tescil için de daha başvuru aşamasındayken itiraz edilmiş ancak itiraz dilekçesindeki bir maddi hatadan dolayı TPE, itirazı değerlendirmeye almadığından, 556 sayılıKHK’nin 42’nci maddesi uyarınca, huzurdaki davayı açma zorunluluğu doğmuştur”bilgisine yer verildi. Facebook, söz konusu tescilin markanın imajınısulandıracağını savundu. 
Saat markası yapacak
VATAN’ın ulaştığı davalı Tünal Nayman kendisini, “Benim ‘Facebook’ ile birlikte tescil ettirmiş olduğum 3 markam var. Facebook markasını da istedim ve aldım. Kısmet olursa saat markası olarak kullanacağım. İlk olarak duvar saatlerinde kullanmaya başladım. Ancak asıl amacım kol saatleri için kullanmak. Facebook’un bana açtığı davadan, mahkemeden gelen tebligat ile haberdar oldum. Kötü niyetli değilim. Herkes istediği markayı talep edebilir. Yasal yollardan istedim ve aldım” sözleriyle savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)