E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiFacebook'tan gazete hizmeti---

Facebook'tan gazete hizmeti

Facebook'tan gazete hizmeti
26 Haziran 2013 - 15:32 borsagundem.com

Popüler paylaşım sitesi Facebook, mobil gazete hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Kullanıcılarına sürekli farklı yenilikler sunmak için çalışmalarına hız kazandıran Facebook, geçtiğimiz günlerde mesaj servisine eklediği ‘Beğen' butonu ile dikkatleri çekmişti. Sessiz bir şekilde bir yenilik daha gerçekleştiren Facebook, popülerliğini korumak için elinden geleni yapıyor. Yakın zamanda Twitter'da olduğu gibi #Hashtag özelliğinin de ekleneceği bilinen Facebook, ‘Reader' adını verdiği Mobil gazete servisi ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Uzun süredir kullanıcılarının beğenisini kazanacağı düşünülen bir servis üzerinde çalıştığına dair açıklamalar yapan Facebook, bu servisi sonunda açıkladı. Google Reader benzeri bir Haber okuma servisi ile karşımıza çıkan Facebook, sosyal medyada ve web sitelerdeki popüler haberleri kullanıcılarına sunuyor. Adeta Mobil bir dergi görevinde bulunan ve en çok okunan haberleri listeli bir şekilde sunan Reader'ın Android uygulaması Flipboard ile büyük benzerlik gösteriyor. Uzun süredir oyunlar, reklamlar, iletişim servisleri üzerinde değişiklikler yapan Facebook, şimdi de Haber alanında bir yenilik yaptı. Popüler sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter'ın birçok özelliğini bünyesine almaya başlayan Facebook, gündem takibi yapmak isteyen kullanıcılar için Reader servisini hayata geçirdi.
Bir sosyal paylaşım devi haline gelen Facebook, bu etkinliğini kaybetmemek için elinden geleni yapacağa benziyor. Özellikle reklam gelirlerinin arttırmak için çalışmalar yapan Facebook, bu çalışmaları diğer servislerinin daha popüler hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Facebook cephesinde meydana gelen yenilikler için konuşan Nate Elliot, "Bundan birkaç yıl önce Facebook'ta yapılamayan çok şey vardı. Ama şimdi her şey yapılabiliyor.", şeklindeki açıklaması ile sosyal medya devinin kısa sürede nasıl güçlendiğini göstermiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)