E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz 1 puandan fazla düşer---

Faiz 1 puandan fazla düşer

Faiz 1 puandan fazla düşer
17 Kasım 2014 - 08:01 borsagundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin 2015'in ilk 6 ayında 125 baz puan faiz indirmesini bekliyor

Goldman Sachs, düşen enerji fiyatlarının Türkiye'nin enflasyon ve cari işlemler açığının azaltılmasına yapacağı katkılara işaret ederek, düşük enflasyon ve kurda istikrarın bir araya gelmesinin 2015'de TCMB'ye faiz indirimi imkanı vereceğini bildirdi. 
İvme kaybetmekte olan enflasyonun 2015 yılının ilk yarısında keskin şekilde düşeceğini ve cari işlemler açığının 2015 ortasında GSYH'nın yüzdre 4'üne doğru gerileyeceğini öngören Goldman Sachs, bu durumun TL'ye destek sağlarken, dezenflasyon trendini de
destekleyeceğini vurguladı. 
Goldman Sachs, bu olumlu gelişmelerin TCMB'nin para politikasını daha da gevşetmesini ve 2015'in ilk yarısında 1 hafta vadeli repo faiz oranını 125 baz puan düşürerek yüzde 7,00 seviyesine çekmesini destekleyeceklerini ifade etti.
Ancak böyle bir faiz indiriminin Fed'in para politikasını normalleştirme yönünde adım atması ile biraraya gelmesi ile birlikte 2015'in 2. yarısından itibaren Türkiye'nin cari işlemler açığının 
yeniden genişlemesini beklediklerini ifade eden Goldman Sachs, Türk lirasında zayıflığın gelecek 6-12 ayda daha fazla dile getirilir olacağını ve bunun 2015 sonuna doğru, 2016'da para politikasının yeniden sıkılaştırılmasını tetiklemesinin muhtemel göründüğünü vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)