E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırım ihtimali yükselebilir---

Faiz artırım ihtimali yükselebilir

Faiz artırım ihtimali yükselebilir
03 Kasım 2015 - 17:35 borsagundem.com

Fed'in üç büyük yöneticisi Yellen, Dudley ve Fischer, yarınki konuşmalarında Aralık'ta faiz artırımı beklentilerini güçlendirebilir

Fed Başkanı Janet Yellen, New York Fed Başkanı William C. Dudley ve Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Çarşamba günü yapacakları konuşmalarda, işgücü piyasasında ılımlı iyileşmenin sürmesi durumunda, Aralık ayında faiz artırımına gitme konusunda hazır olduklarını gösterme konusunda bir birlik mesajı verme şansına sahipler.

Yellen yerel saat ile 10:00'da Capitol Hill'de Temsilciler Meclisi'nde konuşacak. Konuşmanın resmi başlığı finansal regülasyon, ancak kanun yapıcılar Yellen'a her soruyu sormakta serbest. New York Fed Başkanı William C. Dudley, New York'ta yerel saat ile 14:30'da bir basın toplantısı düzenleyecek ve Fed Başkan yardımcısı Stanley Fischer, 19:30 civarında, Washington'da National Economists Club'da konuşacak.

Washington'da Macroeconomic Advisers kıdemli idari direktörü ve eski Fed guvernörlerinden Laurence Meyer, "Bu, geçen haftaki FOMC toplantısı sonrası yapılan açıklamayı güçlendirmek için eşsiz bir fırsat" dedi.

Bu üçlünün konuşmaları, FOMC'u 28 Ekim'de yaptığı beklenmedik, faizin artırılabileceğini işaret eden açıklamadan sonra gerçekleştirilecek. Yetkililer, karışık gelen iç ekonomik verilerde olumlu yöne vurgu yaptı ve açıklamadan daha önce yer verdiği sorunlu küresel koşullar değerlendirmesini çıkararak, Aralık toplantısında faiz artırımına gidilebileceği olasılığından söz etti. Bunun ardından, Aralık ayında faiz artırımına gidileceği beklentisi keskin bir şekilde arttı ve bu durum Hazine tahvilleri ve fed fonları vadelilerinde yansımasını buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)