E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımı için erken---

Faiz artırımı için erken

Faiz artırımı için erken
10 Ekim 2014 - 08:17 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, faiz artırımı için erken olduğunu söyledi

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in kısa vadeli faiz oranlarını ne zaman artıracağı konusunda bir karara varmak için çok erken olduğunu söyledi. 
Geçtiğiğimiz hafta açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam rakamlarının Fed'in faiz artırım zamanlaması için bir tartışma başlatmaya yeterli olmayacağını savunan Lacker, kararın önümüzdeki aylarda ekonomiye ilişkin gelecek verilere bağlı olacağını vurguladı. 
Lacker konuşmasında, Fed'in faiz artırım beklentileri ile piyasanın beklentilerin uyuşmnamasının kendisi için bir alarm nedeni olmadığını belirtirken, beklentiler arasındaki farkın büyük ölçüde önümüzdeki dönemde gelecek ekonomik verilere ilişkin öngörü farklılıklarından kaynaklandığını söyledi.
Lacker, Fed açıklamasındaki kayda değer açıklamasının 2-12 aylık bir süreci ifade edebileceği konusunda Fed Başkan Yardımcısı Fischer'e katıldığını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)