E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımı için ideal zaman 2015---

Faiz artırımı için ideal zaman 2015

Faiz artırımı için ideal zaman 2015
25 Haziran 2014 - 07:35 borsagundem.com

New York Fed Başkanı William Dudley, Fed’in 2015’te faiz artırımına başlayacağı yönündeki tahminlerin makul olduğunu söyledi

ABD Merkez Bankası'nın önde gelen başkanları önemli açıklamalar yaptı.

MAKUL BİR TAHMİN

New York Fed Başkanı William Dudley, finans piyasalarının, Fed’in faiz artırımını 2015'in ilk yarısında gerçekleştireceği yönündeki beklentisini "makul bir tahmin" olarak nitelendirdi. Bir konferans için Porto Riko’da bulunan Dudley, "Bana soracak olursanız bu gayet makul bir tahmin, ancak tahminlerde sıklıkla sapma yaşanabiliyor. Bu nedenle çok da anlam yüklememek lazım" dedi.

PLOSSER: ABD TOPARLANIYOR

Dudley, açıklama yapan tek Fed Başkanı değildi. Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, ABD ekonomisindeki geniş çaplı toparlanmaya dikkat çekti. Fed'in hedeflerine beklenenden daha hızlı yaklaşıldığını kaydeden Plosser, bu durumun Fed'i faiz artırımı konusunda daha hızlı hareket etmeye itebileceğini söyledi. Plosser, faiz oranlarında değişiklik zamanının takvime göre değil verinin işaret ettiği zamana göre yapılacağını söyledi.

WILLIAMS: NORMALE DÖNMEK İÇİN İKİ YIL VAR

Fed başkanları dünkü açıklamalarında oldukça iyimser konuştu. Onlardan bir diğeri de San Francisco Fed Başkanı John Williams'dı. Williams, Stanford Üniversitesi'nden yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin orta vadeli görünümüne yönelik iyimser açıklamalarda bulundu. Williams, "Tam istihdama kavuşmamıza ve enflasyon seviyesinin normal seviyelere dönmesine sadece 2 yıl var" dedi. Williams, enflasyonun yükseleceği yönünde bazı işaretler olduğunu, ancak "Fed'in hedeflediği aralıkta kalacağını" da sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)