E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımı riskleri artıracak---

Faiz artırımı riskleri artıracak

Faiz artırımı riskleri artıracak
17 Eylül 2015 - 14:11 borsagundem.com

Moody's'e göre Fed'in faiz artırımı aşağı yönlü risklere katkı yapacak

Moody's Investors Service, Fed'in bugün son erecek olan 2 günlük FOMC toplantısından faiz artırımı yönünde bir karar çıkması halinde bugün ABD ekonomisinde toparlanmanın gücünü göstereceğini, kanıtlayacağını bildirdi. Ancak Moody's, Fed'in atacağı adımın gelişmekte olan piyasalara sermaye akışında oynaklık yaratacağını da vurguladı. 
Moody's yaptığı değerlendirmede, "Fed'in atacağı adımın diğer gelişmiş ekonomilerde faizler veya para birimleri üzerinde ciddi bir etki yaratmasını beklemiyoruz. ABD'de devlet borçlanma maliyetleri kademeli şekilde artacaktır, ancak faizlerin tarihi ortalamaların 
altında kalmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 
Moody's Fed'in atacağı adımın bazı gelişmekte olan piyasalarda, özelliklede yabancı yatırımcıya aşırı bağımlı ekonomilerde, aşağı yönlü risklere katkı yapacağını vurguladı.
Moody's Fed'in faiz artırması halinde en fazla risk altındaki ülkeler olarak Brezilya, Rusya, Güney Afrika ve Türkiye'yi işaret etti. Bu ülkelerdeki yurtiçi zorlukların kura ve finansal piyasa istikrarsızlığına katkı yaptığını belirten Moody's, bu ülkelerin dış şoklara karşı tamponları ve büyümeyi korumaya yönelik politika alanlarının daha az güçlü olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)