E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırma taahhütü yok---

Faiz artırma taahhütü yok

Faiz artırma taahhütü yok
12 Ekim 2015 - 07:35 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, Fed'in 2015'de faiz artırabileceğini ancak bunun kesin olmadığını söyledi

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in bu yıl içinde faiz artırmasının hala büyük olasılık olduğunu belirtirken, "Ancak bu bir beklenti, bir taahhüt değil. Eğer global ekonomi ABD ekonomisini rotasının dışına iter ise bu beklenti değişebilir" diye konuştu. 
Lima'da yapılan IMF-Dünya Bankası toplantıları sırasında bir grup katılımcı ile biraraya gelen Fischer burada yaptığı konuşmada, "İlk faiz artırımın zamanlaması ve Fed faiz hedefi için sonrasında gelecek ayarlamalar ekonomide gelecekte yaşanacak gelişmelere bağlı 
olarak. ABD'nin ekonomik görünümü için kayda değer belirsizlikler var" dedi. Fischer, özellikle yavaşlayan global büyümenin ihracatta etkisine, petrol fiyatlarında gerilemenin yol açtığı düşük yatırımlara ve istihdam büyümesinde son düşüşün yarattığı hayal kırıklığına işaret etti. Bununla birlikte ABD ekonomisinin hala maksimum istihdam hedefine doğru ilerlemek sağlamak için istihdam sağlamakta olduğunu ve enflasyonun er ya da geç yükseleceğini hissettiğini belirten Fischer, bunları dikkate aldığında Fed'in Ekim veya Aralık ayında ilk faiz artırımını yapabileceği beklentisini devam ettirdiğini vurguladı. 

"Fed, faiz artırdırdığında gereksiz piyasa oynaklığı yaşanmasından kaçınmayı amaçlıyor"

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in faiz artırırken global ekonomiye zarar vermekten kaçınmayı amaçladığını söyledi.  Yabancı merkez bankalarının kendisine politika değişikliği için hazır olduklarını söylediklerini de ifade eden Fischer, "Piyasa faiz oranlarında herhangi bir gereksiz oynaklık yaşanmasını istemiyoruz. Biz kesinlikte dünyanın geri kalanına zarar vermek istemiyoruz. Bu nedenle ne yapmakta olduğunu açıkça anlatmaya çalışıyoruz" dedi.
Birçok yabancı merkez bankacının kendisine 'Tamam, bize neler olacağını anlatın. Bunun için hazırız. Lütfen bunu belli bir noktada yapın" dediğini ifade eden Fischer, "Biz de bunu bir noktada yapacağız.Ancak bunu ABD ekonomisi için uygun olmayan bir zamanda yapmayacağız. Elbetteki diğer ekonomileri de hesaba katacağız ve elimizden gelenin 
en iyisini yapacağız" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)