E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırmak bir sanat---

Faiz artırmak bir sanat

Faiz artırmak bir sanat
09 Ocak 2015 - 07:58 borsagundem.com

Boston FED Başkanı Rosengren, "FED sadece ilk faiz artırımında değil, takip eden artırımlarda da sabırlı olmalı" dedi

Boston FED Başkanı Eric Rosengren, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) sadece ilk faiz artırımında değil, bunu takip edecek faiz artırımlarında da sabırlı davranmasının büyük olasılık olduğunu söyledi. 

Rosengren ayrıca, yaklayan politika sıkılaştırmanın ABD ekonomisinde gözle görülür derecede bir yavaşlama yaratmasını beklemediğini de ifade etti. 

Wisconsin'de yaptığı konuşmada, önemli olan konunun FED'in ilk faiz artırımını ne zaman yapacağı olmadığını belirten Rosengren, genel olarak ekonominin durumuna daha fazla önem verdiğini belirterek, ilk faiz artırımının zamanlaması konusunda tahmin yapmaktan kaçındı. 

Rosengren, "Hiç kimse FED faizleri artırdığında şaşırmamalı. Faiz artırım kararı bir bilim değil, bir sanat" diye konuştu.

Enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefinin oldukça altında olduğuna da işaret eden Rosengren, düşük enflasyonun Fed'in faizleri yavaş şekilde artırabileceği anlamına geldiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)