E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFaiz artışları yeterli olacak mı?---

Faiz artışları yeterli olacak mı?

Faiz artışları yeterli olacak mı?
19 Temmuz 2022 - 08:36 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Asya piyasalarında düşüş izlenirken, dolar geçen haftaki zirvesinin altında seyrediyor. Gözler Merkez bankaları toplantılarının üzerinde. Bazı yetkililerden gelen açıklamaya göre ECB’nin 25 baz puanlık faiz artırımının yeterli olmadığı, ECB'nin enflasyonu kontrol altında tutabilmek için daha istikrarlı, kararlı adımlar atması gerektiği ve toplantıda 50 baz puanlık bir faiz artırımı yapmasının daha uygun olacağı öne sürülüyor.

FED’in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda 100 baz puanlık artırım ihtimali azalarak 75 baz puanlık bir faiz artışı bekleniyor. Yetkililer "ABD'de işgücü piyasasının yönü, işsizlik oranı ve merkez bankalarının geri adım atıp 'enflasyonda zirve bu ve bu kadar şahin olmamıza gerek yok' deyip söylemeyeceği (örneğin) eksik olan birkaç şey var. ' veya 'gerçekten agresif olacağız' yönünde yorumlarda bulunuyor.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi ,önceki günün %1.8'lik kazancının bir kısmını geri alarak %0.46 düştü ve geçen haftanın iki yılın en düşük seviyesine geridöndü.

ABD S&P ve Nasdaq vadeli işlemleri, yaklaşık %0,3 ve Japon Nikkei %0,8 yükseldi. Döviz piyasalarında dolar, geçen haftaki yirmi yılın zirvesinden geri çekilmeye devam ediyor. Euro, 2002'den bu yana ilk kez geçen hafta doların altına düştü ve kısa süreli düşüşün ardından toparlandıktan sonra 1.0143$ oldu. ABD 10 yıllık gösterge getirisi, %2.9781 oldu. İki yıllık getirisi ise %3.1702 seviyesinde. Brent ham petrolü varil başına 106.30 dolardan ve ABD ham petrolü 102.58 dolardan işlem gördü. Spot altın, ons başına 1.706$'da yumuşak kaldı.

Yurt içinde konut satışları ve kısa vadeli dış borç istatistiklerinin izleneceği yeni günde, yurt dışında Euro Bölgesi enflasyon rakamları ile ABD konut başlangıçları takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılacağı üçlü zirve de yakından izlenecek

2 hisse bir günde  kazandırdı

 

Günün önemli şirket haberleri 19/07/2022

 

Petrol kritik eşiği geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)