E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz için Eylül ayı makul---

Faiz için Eylül ayı makul

Faiz için Eylül ayı makul
07 Mayıs 2015 - 06:45 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart yatırımcılarda faiz artırımının Eylül ayında gerçekleşeceğine yönelik oluşan görüşün makul olduğunu söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart yatırımcılarda faiz artırımının Eylül ayında gerçekleşeceğine yönelik oluşan görüşün makul göründüğünü söyledi. Lockhart, zayıf geçen ilk çeyrek dönemin ardından ekonomik verilerin ivme kazanmaya hazırlandığı belirtti.

Lockhart gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Yatırımcı beklentiler politika görünümü ile makul derecede uyumlu. Ancak ben hala faiz artırımı için koşulların yıl ortasında uygun olacağı kanısındayım” dedi.

Bu sene Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) oy hakkına sahip olan Lockhart, “Haziran dahil olmak üzere tüm toplantılar masada” dedi.

Fed geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda, faiz artırımı gerçekleştirmeden önce, işgücü piyasasında iyileşme ve enflasyonun yüzde 2‘lik hedefe hareketlendiğini görmek istediğini belirtmişti.

Lockhart, “Cuma günü açıklanacak istihdam verisi muhtemelen Mart ayından daha olumlu gelecek. İstihdam verisinin ekonominin büyüme ivmesi bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Enerji ve gıda hariç enflasyon birtakım gelişimler gösterdi. Ancak enflasyonun yüzde 2’ye yöneldiğini söylemek için biraz erken” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)