E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Faiz indirimine gerek kalmadı"---

"Faiz indirimine gerek kalmadı"

Faiz indirimine gerek kalmadı
23 Ağustos 2013 - 13:50 borsagundem.com

AMB Yönetici Konseyi üyelerinden Nowotny, iyi veriler, AMB'nin faiz indirimi ihtiyacını ortadan kaldırdığını söyledi

Avrupa Merkez Bankası Yönetici Konsey üyelerinden Ewald Nowotny, son dönemde Euro Bölgesi'nden gelen iyi verilerin, faizleri yeni rekor düşüğe indirme ihtiyacını ortadan kaldırdığını ifade etti.
Jackson Hole'da Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Nowotny, artık çok fazla faiz indirimi tartışması görmeyeceğini belirtirken, diğer tarafta "son gelişmelerin Avrupa Merkez Bankası politikasında acil etkisi olmayacak" diyerek, yakın zamanda parasal sıkılaşma seçeneğini de masadan kaldırdı.
Euro Bölgesi'nin geçtiğimiz çeyrekte en uzun süreli resesyonundan çıkmaya başlamasıyla birlikte AMB yetkilileri olgunlaşmadan sıkı politikaya geçecekleri spekülasyonunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. AMB Başkanı Mario Draghi ABD'nin yüzde 0.5 ile rekor düşükteki faizini uzun süre devam edeceğini söyledi ve yönetim kurulu üyesi Peter Praet 6 Ağustos'ta politika faizinde daha fazla kesinti seçeneğinin hâlâ masada olduğunu belirtti.
Ancak bu durum gecelik bankalararası borçlanma maliyetleri göstergesi olan Efektif Gecelik Endeks Ortalaması swaplarının vadeli faizlerindeki tırmanışı önleyemedi. AMB'nin Temmuz 2014'teki toplantısına kadar bankalararası faiz beklentisi dün yüzde 0.29 ile 5 Temmuz'daki yüzde 0.15'in üzerindeydi.
Euro, Nowotny'nin açıklamalarının ardından değerlenerek dolar karşısında 1.3361'den işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)