E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz indirimleri hangi hisse senetlerine yarayacak?---

Faiz indirimleri hangi hisse senetlerine yarayacak?

Faiz indirimleri hangi hisse senetlerine yarayacak?
30 Eylül 2024 - 14:00 borsagundem.com

Fed’in faiz indirimlerinin özellikle orta ölçekli hisse senetlerine yarayacağı düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Stratejistler, “Fed’in faiz indirimi, orta ölçekli hisse senetlerini S&P 500'ün üzerine çıkarıp en önemli işlem haline getirebilir” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD’de Goldilocks senaryosunun işleme olasılığının yükseldiği görüşü giderek daha çok destekçi buluyor.

Borsanın şaşırtıcı köşesi

Yahoofinance’ten Seana Smith’in haberine göre, geçen hafta yatırımcılar, Fed'in 2020'den beri ilk kez faiz oranlarını düşürme kararını en iyi şekilde nasıl değerlendireceklerini bulmakla meşguldü. Stratejistler, bu süreçten hangi hisse senetlerinin en çok fayda sağlayacağı noktasında şaşırtıcı bir cevap veriyor ve büyük veya küçük ölçekli hisse senetlerini gündemin dışına yerleştiriyor. Bunun yerine stratejistler, borsanın sıklıkla unutulan bir alanı olarak kabul edilen orta ölçekli Hisse senetlerinin bu süreçte en iyi konumda olacağını öne sürüyor.

Carson Group'tan Ryan Detrick, “Tarihsel olarak orta ölçekli hisse senetleri, Fed faiz oranlarını gerçekten düşürmeye başladığında gerçekten daha iyi performans göstermeye başlıyor” diyor.

Detrick, küçük ve orta ölçekli hisse senetlerinin gelecek 12 ayda yüzde 20'ye kadar yükseleceğini ve büyük ölçekli akranlarından çok daha iyi performans göstereceğini belirtiyor. Küçük sermayeli endeks Russell 2000, Haziran ayının sonundan bu yana S&P 500'ün yüzde 4,7'lik yükselişine kıyasla yüzde 10 oranında yükseldi.

En yüksek getiri

Goldman Sachs tarafından yapılan son analiz, orta sermayeli şirketlerin genellikle ilk faiz indirimini izleyen 12 ayda büyük ve küçük sermayeli hisse senetlerinden daha iyi performans gösterdiğini bulguluyor. Yumuşak bir iniş için güven arttıkça, yatırımcılar en büyük şirketlerin dışındaki seçeneklere yönelme konusunda daha rahat hale geliyor.

Goldman Sachs'tan Jenny Ma da, bu ayın başlarında paylaştığı notta, “Fed faiz indirimi döngüsünün başlaması, artan hisse senedi talebinin ve yatırımcı risk algısının artmasının potansiyel bir kaynağı. Kısa vadede, orta ölçekli şirketlerin diğer segmentlere göre performansı ekonomik büyüme verilerinin gücüne ve Fed'in gevşeme döngüsünün hızına bağlı olacak” diye yazmıştı. Ekip, düşük değerlemeleri ve dirençli ekonomik büyümeyi gelecekteki kazançlar için katalizör olarak görüyor ve gelecek 12 ayda S&P 400 Endeksi için yüzde 13'lük bir getiri bekliyor.

John Hancock’ta yatırım yönetimi baş yatırım stratejisti olan Emily Roland, “Bu, piyasanın en riskli bölgelerine fayda sağlayan, yumuşak iniş umutlarına dayalı, duygu odaklı bir piyasa rotasyonu, çünkü kazanç ortamı başka bir gezegende” diyor.

En iyi koruma

Bank of America'dan Jill Carey Hall'a göre orta ölçekli şirketler yakın vadede ‘en iyi koruma’ seçeneği olarak öne çıkıyor.

Hall, paylaştığı notta, “Orta büyüklükteki şirketler daha iyi bir rehberlik ve revizyon eğilimi gördü. Düşüş rejimlerinde ortalama olarak küçük büyüklükteki şirketlerden daha iyi performans gösterdi ve küçük büyüklükteki şirketlerin faiz oranı duyarlılığı/yeniden finansman riski göz önüne alındığında, beklenenden daha az Fed indirimine karşı bir koruma görevi görüyor” diye yazıyor.

Yatırımcılar yıl sonundan önce yaklaşık 75 baz puanlık faiz indirimini fiyatlandırdı ve politika faizinin 2025 ortasına kadar yüzde 3 - 3,25 aralığına düşeceğini ve Fed'in kendi projeksiyonlarını aşacağını öngörüyor. Ancak bunun, 2024 için yaklaşık altı faiz oranı indirimi fiyatlandıran Wall Street için yeni bir durum olmadığını unutmamak gerekiyor.

Küçük sermayeli şirketler olası fırtınanın merkezinde

Daha yavaş bir Fed faiz oranı indirimi döngüsü riski ve devam eden durgunluk korkuları, küçük büyüklükteki şirketlerin bilançolarının daha zayıf olması ve daha az karlı olması nedeniyle, küçük büyüklükteki şirketlerin hisse senetlerini tercih etmekten orta büyüklükteki şirketlere yönelmenin arkasındaki temel faktör olarak öne çıkıyor.

Annex Wealth Management baş ekonomisti Brian Jacobsen, ‘küçük sermayeli hisselerde daha yavaş büyüme korkusunun muhtemelen daha düşük borçlanma maliyetlerinin faydalarından daha ağır basacağını’ söylüyor.

Citi'den Stuart Kaiser de yatırım konusunda temkinli davranıyor ve yatırımcıların bu gruba ‘çok dikkatli’ yaklaşmaları gerektiğini söylüyor. Kaiser, “Yumuşak bir iniş söz konusu olsa bile, bizim görüşümüze göre bundan daha kötü görünen veriler gelebilir ve bu olduğunda piyasa Ağustos başında olduğu gibi sert bir iniş yapacak. Küçük sermayeli şirketler bu konuda fırtınanın merkezinde yer alacak” diyor.

Wall Street küçük sermayeli şirketlere karşı şüpheciliğini sürdürürken Goldman'dan David Kostin, paylaştığı notta, olumlu bir iş raporunun yatırımcıların risk iştahını daha da artırabileceğini yazıyor: “Olumlu bir iş raporu bazı yatırımcıları pahalı ‘kalite odaklı’ hisse senetlerinden daha az sevilen, daha düşük kaliteli şirketlere geçmeye teşvik edebilir çünkü piyasa büyük ihtimalle önemli bir iş gücü piyasası zayıflaması olasılığının daha düşük olacağını fiyatlandıracaktır.”

Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?

 

Ekim ayı borsada zorlu geçecekEkim ayı borsada zorlu geçecek

 

Yeni borsa rallisinde lider 3 sektörYeni borsa rallisinde lider 3 sektör

 

Borsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlıBorsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlı

 

Fundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeliFundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli

 

Borsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyorBorsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)