E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz indirimleri hisse senetlerine iyi gelmeyebilir---

Faiz indirimleri hisse senetlerine iyi gelmeyebilir

Faiz indirimleri hisse senetlerine iyi gelmeyebilir
12 Ağustos 2024 - 13:51 borsagundem.com

Uzmanlar faiz indirimlerinin hisse senetleri için her zaman iyi sonuç vermeyebileceği görüşünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de hisse senedi piyasaları uzun süredir Fed’in faizleri indirmesini bekliyor ancak uzmanlar bu beklentinin sonuç verip vermeyeceği konusunda kararsız.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, TS Lombard'dan Andrea Cicione, Fed faiz oranlarını indirse de bunun hisse senetleri için her zaman iyi olmadığını söylüyor.

Asıl değişken resesyon olasılığı

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, Cicione, Fed’in faiz indirimlerine hisse senetlerinin vereceği yanıtın, tamamen resesyon ihtimaliyle ilgili olduğunun altını çiziyor.

Fed'in faiz oranı indirimlerinin, artan borçlanma maliyetlerinden sarsılan şirketlere nihayet bir nefes aldırması bekleniyor. Ancak tarihsel olarak faiz oranı indirimleri borsalar için her zaman olumlu sonuç vermiyor.

TS Lombard GlobalData'da araştırma başkanı olan Andrea Cicione'ye göre, her şey durgunluğun gelip gelmediğine bağlı. Cicione, paylaştığı notta, “Daha düşük faiz oranları genellikle ekonominin durgunluğa doğru yönelmesine yanıt olarak gelir” diye yazıyor.

Cicione’nin ekibi, bu noktayı vurgulamak için, S&P 500'ün 1984'ten 2019'a kadar olan performansını, geçmiş Fed faiz oranı indirim döngülerine kadar takip ediyor. Buna göre, hisse senetlerinin ilk faiz indiriminden sonraki günlerde ortalama olarak yükseldiği gözlense de ekonominin geri çekildiği ilk indirimden sonraki haftalarda borsanın düşüşe geçtiği görülüyor.

Kısa vadede tahvil, uzun vadede hisse senetleri

Hisse senetleri, Wall Street'te ‘korku göstergesi’ olarak bilinen CBOE Volatilite Endeksi’nin (VIX) yükseldiği ve yatırımcıların popüler 'yen carry trade'ini aniden sonlandırmasıyla küresel hisse senedi piyasalarının düştüğü oynak bir haftanın ardından karışık seyretti. Temmuz ayındaki zayıf istihdam raporu da ABD ekonomisinin dayanıklılığına odaklandı.

Cicione'ye göre, resesyon hisse senetlerini rayından çıkarma potansiyeli taşısa da yine de yatırımcılar, durgunluk yaşandığında ortalama olarak hisse senetlerinden daha iyi performans gösteren tahvillere sahip olmaktan yine de faydalanabilir.

10 yıllık Hazine getirisi haftanın başlarında bir yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesi olan yüzde 3.78 seviyesine düştükten sonra Cuma gününü yüzde 3.94 seviyesinde kapattı ve nefes aldı. Cicione, “Ancak durgunluk önlendiğinde, hisse senedi performansı kısa vadenin ötesinde tahvillerden daha üstün olma eğiliminde oluyor” diye yazıyor.

Bowman: Düşen enflasyon ile birlikte faiz de düşürülmeliBowman: Düşen enflasyon ile birlikte faiz de düşürülmeli

 

Wall Street faiz indirimi tuzağına hazırlanıyorWall Street faiz indirimi tuzağına hazırlanıyor

 

Ünlü ekonomistten geri adım: Acil faiz indirimi gerekli değilÜnlü ekonomistten geri adım: Acil faiz indirimi gerekli değil

 

FED’in faiz indirimleri iki ucu keskin bıçakFED’in faiz indirimleri iki ucu keskin bıçak

 

FED’in acil faiz indirimi borsalarda geri tepebilirFED’in acil faiz indirimi borsalarda geri tepebilir

 

Tahvil faizlerinde resesyon endişesi Tahvil faizlerinde resesyon endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)