E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz indirimlerinden en çok hangi hisseler faydalanacak?---

Faiz indirimlerinden en çok hangi hisseler faydalanacak?

Faiz indirimlerinden en çok hangi hisseler faydalanacak?
12 Eylül 2024 - 14:29 borsagundem.com

Fed’in faiz oranlarını düşürmesinin hangi hisselere yarayacağı merak ediliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs, Fed faiz oranlarını düşürmeye başladığında borsanın özellikle bir köşesinin daha iyi performans göstereceğini söylüyor

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, faiz indirimlerinden sonra borsada büyük bir yükselişe hazır olan bir alan var: “Orta ölçekli hisseler.”

Orta ölçekli hisse senetleri

Insider’dan Kelly Cloonan’ın haberine göre, Goldman Sachs analistleri, orta ölçekli hisselerin faiz indirimlerinden sonraki yılda tarihsel olarak büyük ve küçük ölçekli şirketlere kıyasla daha güçlü bir büyüme gösterdiğini öne sürüyor.

Analistler paylaştıkları notta, “1984 yılından bu yana, S&P 400 orta ölçekli endeksi, ilk Fed faiz indirimini izleyen 3 ve 12 ay boyunca genellikle hem S&P 500'ü hem de Russell 2000'ı geride bıraktı” diye yazıyor.

Analistler, gelecek yıl orta ölçekli hisselerde yüzde 13 oranında getiri öngörüyor; bu, öncelikle düşük başlangıç ​​değerlemeleri ve sağlıklı bir büyüme ortamıyla sağlanıyor. Analistler, “Düşük bir başlangıç ​​değerlemesi, özellikle ABD ekonomisi resesyona girmediği sürece, orta ölçekli hisse getirilerinin önemli bir göstergesi olmuştur” diyor.

İndirimli fiyata büyüme ve kalite

Analistler, orta ölçekli şirketlerin, şu anda teknoloji balonu ve pandemi sonrası coşku sırasında ulaşılan rekor seviyelerin hemen altında işlem gören büyük ölçekli şirketlere kıyasla ‘indirimli bir fiyata büyüme ve kalite’ sunduğunu belirtiyor.

Analistler, mutabakat tahminlerinin, orta ölçekli şirketlerin kazançlarının gelecek iki yılda yıllık yüzde 11 oranında artacağını, S&P 500'ün ise bu süreçte yüzde 7 oranında değer kazanacağını söylüyor.

Analistler, orta ölçekli şirketlerin ayrıca küçük ölçekli şirketlerden daha iyi bilançolara ve karlılığa sahip olduğunu ekliyor ve şöyle yazıyor: “Küçük ölçekli şirketler, orta ölçekli şirketlere kıyasla ekonomiye daha duyarlıdır. Yüzde 4’e yakın 10 yıllık faiz oranları ve yenilenen büyüme endişeleri riski, küçük ölçekli şirketlerin sürdürülebilir bir şekilde daha iyi performans göstermekte zorlanacağını gösteriyor.”

Ekonomiyle paralel bir gidişat

Goldman Sachs analistleri, güçlü orta ölçekli performans beklentilerinin büyük ölçüde güçlü, hızlanan ekonomik büyümeye bağlı olduğunu ve bunun da en güçlü aylık orta ölçekli getirileri sağladığını ifade ediyor.

Analistleri, “S&P 400, ABD ekonomisi genişlediği sürece genellikle pozitif getiriler üretti. Ortalama aylık orta ölçekli getiriler, ekonomi genişlerken ve hızlanırken en güçlü getirileri sundu ve genişleme yavaşladığında da hala sağlam kalabildi” diye yazıyor.

Temmuz ayındaki sürpriz işsizlik artışından sonra daha fazla zayıf iş gücü verisinin, sanayi ve finans sektörlerinin endekste ağır bir şekilde ağırlıklandırılması nedeniyle orta ölçekli şirketler için aşağı yönlü riskler oluşturabileceğini belirten analistler, bu risklerin ‘büyük ölçekli şirketlere kıyasla daha düşük değerlemeler ve küçük ölçekli şirketlere kıyasla daha güçlü temeller tarafından dengelenmesi gerektiğini’ ve gelecek yıl bir durgunluk olasılığının düşük olduğunu söylüyor.

Fed ikilemi

Goldman Sachs, Fed'in önümüzdeki haftaki politika toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan düşürmesini, ardından Kasım ve Aralık aylarında 25 baz puan daha indirmesini bekliyor. Bu tahmin, genel fikir birliğinden biraz daha muhafazakar. Yatırımcılar, Eylül ayında 25 baz puanlık bir indirim ve yıl sonuna kadar toplamda 100 ila 125 baz puanlık bir indirimi fiyatlıyor.

Analistler, “Kısa vadede, orta ölçekli şirketlerin büyük ve küçük ölçekli şirketlere kıyasla performansı, ekonomik büyüme verilerinin gücüne ve Fed'in gevşeme döngüsünün gidişatına bağlı olacak” diyor.

Fed'den faiz indirimi beklentisi güçlendiFed'den faiz indirimi beklentisi güçlendi

 

Beklenenden büyük faiz indirimi borsada ters tepebilirBeklenenden büyük faiz indirimi borsada ters tepebilir

 

Wells Fargo: Borsada yakın gelecekte yeni zirve yokWells Fargo: Borsada yakın gelecekte yeni zirve yok

 

Bank of America: Borsada dipleri satın almak için yanlış zamanBank of America: Borsada dipleri satın almak için yanlış zaman

 

Fundstrat: Hisse senedi piyasalarında iki ay boyunca yön aşağıFundstrat: Hisse senedi piyasalarında iki ay boyunca yön aşağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)