E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz kararı sonrası TL zayıflıyor---

Faiz kararı sonrası TL zayıflıyor

Faiz kararı sonrası TL zayıflıyor
22 Mayıs 2014 - 15:20 borsagundem.com

Türkiye tahvilleri, TCMB'nin beklenmedik şekilde gösterge faiz oranını düşürmesi ile yükseldi, TL ise dolar karşısında zayıfladı

Türkiye tahvilleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklenmedik şekilde gösterge faiz oranını düşürmesi ile yükseldi ve tahvil faizleri beş aydan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi. 

2 yıl vadeli gösterge tahvilin faizi 9 baz puan düşüşle, saat 14:29'da yüzde 9.01 oldu ve kapanış seviyeleri baz alındığında 16 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Faiz bu yıl genelinde 109 baz puan gerilerken, Bloomberg tarafından takip edilen 19 gelişen piyasa tahvil faizi arasında en dik düşüşü kaydetti. Türk Lirası ise dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 2.0981 düzeyine geldi. 

TCMB bir haftalık repo fazi oranını yüzde 10'dan yüzde 9.5'e çekti, zorunlu karşılıklar ve rezerv opsiyon katsayısında değişiklik yapmadı.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), marjinal fonlama oranını yüzde 12'de, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 11,5'te ve borçlanma faiz oranını yüzde 8'de sabit tuttu.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu, TCMB'nin faizde değişiklik yapmayacağı tahmininde bulunmuştu. 

Cenevre'de bulunan Swissquote Bank SA döviz stratejistlerinden İpek Özkardeşkaya, "Görünen o ki, TCMB ucuz likidite koşullarından fayda sağlama çabasında. Bu hareket uzun vadede Türkiye ekonomisinin istikrarı için risk teşkil ediyor" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa düşebilir.22 Mayıs 2014 17:08

    iki yıllık gösterge tahvil 9 daha ne olsun enflasyonla aynı nerdeyse net kar yok yatırımcıya,o zaman yanlış olan ya faiz ya tahvil getirisi,belki de anlamı bankaların yüksek dış borçları ve iç kredilerinin yüksekliği,o halde 9 civarı faiz normal demek.borsa ise yanlış fiyatlıyor düşmesi beklenir.