E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz Temmuz - Eylül arasında artabilir---

Faiz Temmuz - Eylül arasında artabilir

Faiz Temmuz - Eylül arasında artabilir
07 Nisan 2015 - 07:55 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, merkez bankasının ilk faiz artırımı tarihini önümüzdeki iki toplantının ötesine itmesi taraftarı olduğunu söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, son dönemde gelen zayıf verilerin devamlılık göstermeyeceğini ancak merkez bankasının ilk faiz artırımı tarihini önümüzdeki iki toplantının ötesine itmesi taraftarı olduğunu söyledi.

Bu yıl para politikası üzerinde oy hakkı bulunan Lockhart Pazartesi günü verdiği bir röportajda, “Haziran ayına karşı olarak Temmuz veya Eylül tarihlerine daha eğilimli olabilirim. Daha çok verimiz olacak ve ekonomiye ortaya koyduğum tezi kanıtlaması için biraz daha zaman vereceğiz. İlk çeyrek tıpkı bir yıl önceki gibi anormal geçti” dedi.

Lockhart, son dönemde zayıf gelen ekonomik verilerin görünümlerini değiştirmeyeceğini söyleyen New York Fed Başkanı William C. Dudley ve Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker ile paralel değerlendirmeler yaptı. Dudley Pazartesi günü erken saatte yaptığı yorumlarda, Fed’in sıkılaştırmaya başlaması ile birlikte faiz artırımlarında izlenecek yolun “sığ” olmasının yüksek ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

İstihdam ve fiyat verilerinde gelişme sürecinin devam edeceğini belirten Lockhart, yüzde 2.5 ile 3 arasından ılımlı bir büyüme beklediğini ifade etti. Lockhart, “İkinci çeyrekte toparlanma göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)