E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz yakın zamanda artabilir---

Faiz yakın zamanda artabilir

Faiz yakın zamanda artabilir
17 Temmuz 2014 - 07:54 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, faiz oranlarının 2015'in ilk çeyreğinde veya daha yakın zamanda artırılabileceğini söyledi

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, finansal piyasalardaki işaretler ve devam eden ekonomik büyümenin Fed'in faiz oranlarını 2015 ilk çeyrekte veya daha yakın bir zamanda artırabileceği anlamına geldiğini söyledi. 
Fisher yaptığı açıklamada, "Hızlı şekilde iyileşen istihdam resmi, enflasyon cephesinde gelişmeler ve benim bir bankacı, yatırımcı, hedge fon yöneticisi olarak olarak deneyimlerim, beni faiz artırımı bekleyenler ile aynı tarafa koyuyor. Para politikası duruşundu bir ayarlamaya ihtiyacımız olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Fisher, Fed'in piyasaları faiz oranlarının tarihi olarak daha normal seviyelere artırılması konusunda hazırlamaya başlaması gerektiğini ifade etti. 
Fisher ayrıca, Fed'in tahvil alım programını sona erdirdikten sonra elindeki menkul kıymetlerden vadeleri gelenlerden elde edilen geliri yeniden yatırıma döndünme sürecini yavaşlatmasını istediğini, bunun Fed'in devasa boyutlara ulaşan bilançosunun düşürülmesini 
sağlayacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)