E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz yüzde 9'un altında---

Faiz yüzde 9'un altında

Faiz yüzde 9'un altında
16 Eylül 2013 - 19:49 borsagundem.com

Summers'ın Fed başkan adaylığından çekilmesi ve azalan Suriye tedirginliğiyle gösterge faiz yüzde 9'un altına indi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) başkan adaylarından Lawrence Summers'ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Fed'in aşırı gevşek para politikasının devam edeceği beklentisi ve Suriye gerginliğinin azalmasıyla faiz geriledi. Cuma günü gösterge tahvilde spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.17, valörlüde yüzde 9.13 seviyesindeydi. Bugün gösterge tahvilde spot kapanış yüzde 8.98 seviyesinde gerçekleşirken valörlüde son işlemler yüzde 8.74 seviyesindeydi. Öte yandan 10 yıl vadeli tahvilde ise ortalama bileşik faiz Cuma günkü spot kapanışta yüzde 9.78, valörlüde yüzde 9.77 seviyesindeydi. Bugün bu tahvilde ise spot kapanış yüzde 9.55 aynı saatte valörlü işlemler ise yüzde 9.52 seviyesindeydi.
FAİZDE SUMMERS ETKİSİ
Küresel piyasalar Summers'ın nicel gevşeme gibi agresif politikalara diğer Fed başkan adayı Janet Yellen kadar bağlı olmadığını ve para politikasının daha çabuk daraltılması yönünde politikalar uygulayacağını düşünüyorlardı. Summers'ın adaylıktan çekilmesi küresel piyasalarda Fed'in gevşek para politikalarına daha uzun süre devam edebileceği görüşlerinin ağırlık kazanmasını sağladı.
GÖZLER TCMB VE FED'DE
Bankacılar, bu haftanın en önemli gündem maddelerinin ise TCMB ve Fed faiz kararları olacağını belirttiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)