E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFatih Terim'den önemli açıklamalar---

Fatih Terim'den önemli açıklamalar

Fatih Terim'den önemli açıklamalar
17 Kasım 2012 - 07:52 borsagundem.com

Terim, GSTV'de canlı yayına katılarak Ali Kırca ve Hasan Cemal'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı...

3,5 saat süren programda takımın oyunundan transfer konusuna kadar her soruyu yanıtlayan Teknik Direktörü Fatih Terim, Manchester United maçı ile ilgili umutlu konuştu.
Transfer konusuna da değinen Fatih Terim, Everton'da forma giyen Kerim Frei'yi 1 yıldır takip ettiklerini ve bu oyuncuda çok ısrarcı olduklarını söyledi.
Ayrıca Terim, Ricardo Quaresma haberleri ile ilgili olarak da "Abdurrahim Albayrak, Quaresma konusunda sezon başında Beşiktaş ile görüştü ama teklifimizi Beşiktaş kabul etmedi. Biz de 'tamam' dedik, konu kapandı" dedi.
"KARABÜKSPOR YENİLGİSİNİ TELAFİ EDECEĞİZ"
Karabükspor'u tebrik ediyorum. İyi oynadılar... Biz de tam tersini yaptık. Düşündüklerimizi yapamadık. Uzun zamandır böyle oynamamıştık. Oyuncularımın da benim kadar üzgün olduklarını biliyorum. Bunu telafi edeceğimize inanıyorum. Galatasaraylıların çok merak ettiği şeyleri benden duymak istedikleri için bu programa çıktım. Kazanarak gelmek isterdim ama olmadı.
"İÇERİDE VE DIŞARIDA ÇOK ŞEYLE MÜCADELE ETTİK"
3 Temmuz süreci tarihin en enteresan süreci. İnşallah bir daha da böyle bir şey olmaz. Ben Avusturya'dayken yaptığım açıkmalada "Kimsenin mutsuzluğu bizim mutluluğumuz olmaz" demiştim. Şimdi de aynı fikirdeyim. Olaylar ne olursa olsun. Çok önemli badireler atlattık. Kendi yöneticilerimizle bile olan olaylar atlattık. Ben bu dönemde daha sakin bakmaya çalıştım olaylara. Süreç içerisinde bir çok şeyle mücadele etmek zorunda kaldık. Geçen sene play-off'a olan itirazımı ilk günden itibaren belirtmiştim. Bizi üzen, bizi kıran, olmamamız için oluşturulan şeylerle karşılaştığımız bir süreç geçirdik. İçerde ve dışarıda çok şeyle mücadele ettik.
"BEN GALATASARAY'I YAŞIYORUM, GALATASARAY'LA YAŞIYORUM"
Benim başkanla hiçbir problemim yok. Gün geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Muhakkat zamanlı zamansız bazı beyanlar yaşadık. Ben "Galatasaray hiçbir zaman birleşmediği kadar birleşmeli" diyorum. Ben başkana bağlı çalışıyorum ama doğal olarak Galatasaray'a bağlı çalışıyorum. ben Galatasaray bağlıyım. Ben Galatasaray'ı yaşıyorum, Galatasaray'la yaşıyorum. Benim de bazı mesajlar verme hakkım var. "Galatasaray çok kötü" denen bir dönemde göreve gelen bir ekip var. Beklenmeyen bir şekilde başarı yakalayan bir ekip var. Bunları yaparken de anormal paralar harcanmadı. Galatasaray artık başarıları paylaşabilmeli.
Bizim hedefimizin sürdürülebilir başarı olması lazım. Bunun da tek cevabı istikrar. 1996'da ben Galatasaray'a gelince Arsene Wenger Arsenal'e geldi. Ben 3 defa geldim. Kupalar almama rağmen 2 kez gidip 3 kez geldim. Arsene Wenger hala orada. Tek formül istikrardır. Muhakkak bir sistem ve hedefimiz var. Yakın bir gelecekte eğer mümkünse yabancılardan bağımsız bir katkıyla başarı elde etmek. Avrupa'da bilinen bir Galatasaray var. Galatasaray'ın Avrupa'da olması değil olmaması konuşulmalıdır. Ben Türk takımlarından birinin Şanmpiyonlar Ligi kupasına aday olacağına eminim. Umarım da bu takım Galatasaray olur. Galatasaray kendine tabii ki hedef koydu ama 3-5 ay içerisinde istediğimiz futbolu oynayamayız. Yeni gelen birinin Eboue'ye alışması gerekir. Taktiğin oturması için de bir sürece ihtiyaç vardır.
"SENEYE AVRUPA'DA OLURSAK BÖYLE SIKINTILAR OLMAYACAKTIR"
Milli takıma 14 kişi veriyoruz. 3-4 günde bir maç yapıyoruz. Biz burada istikrar yakalayalım derken bazı oyunculara fazla yüklendik. Diğer oyuncuları biraz daha fazla kullanmalıydık. Takımdaki istikrarsızlık bu sene Ujfaluji'nin olmamasından dolayı. Ben gelirken tüm kupaları alacağız demedim. Herkesin gurur duyacağı bir takım olacak dedim. O da oldu. Seneye de Avrupa kupasında olursak bu sıkıntılar olmayacaktır. Biz değişimi tam olarak tamamladık.
"MANCHESTER MAÇI ÇOK DEĞİŞİK OLACAK"
Karabük maçını Manchester maçını düşünerek oynamadım. Ben böyle bir oyun beklemiyordum. Manchester maçı çok değişik olacak. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Manchester maçından galibiyetle çıkmalıyız. Karabük maçındaki gibi oynamayacağız. Oyuncuların sağlık durumlarını bilsem şimdi 11'i de açıklarım. Ama Hamit'in tatsızlığını duydum. Oyuncularım Manchester maçında çok farklı olacak. Seyirci avantajımızı kullanarak maçı kazanacağız.
Manchester maçında 8 oyuncunun daha yeni Şampiyonlar Ligi maçında oynadığı maçta bir şeylere ihtiyaç vardır. Benim sebep gösterdiğim çok nadirdir. 5 hakem varsa 40. saniyede penaltıyı görecek. Onu geçtim, Hamit'e yapılan kart... Aydın'ınki de son dakikada... İkincisi Cluj maçında stattan çıktık her yer kupruru. Braga'yı da sahasından çıkarmadık. Son Cluj maçından sonra moral ve güven aldık. Manchester maçı oyun açısından doğrudur. O oyun çok dikkat çeken bir oyundur.
"ÜZÜLDÜK VE YIPRANDIK"
Ben hayatım boyunca 44 saat sonra da maç oynadım ama kimseden bir şey istemedim. Ama oyuncularımdan istedim. Bizden daha fazla mücadele edin dedim milli takım için. Kimseden bir şey istemedim. Geçen sene bazı şeylerden bir kuplesi de bu. Bana sorulmasa bunlar böyle gidecek. Ben her şeye açıklık getirmek zorunda mıyım? Psikolojik savaş yürütüldü. Geçen sene de böyle oldu. Galatasaray sistemli çalışıyor. Milli takım hocasının tasarrufuna biz karışamayız. Bizim yerimize sormadan, danışmadan birçok karar verildiği için zaman geldikçe günceli cevaplayacağım. Birçok şey oldu, bunlar planlı ve sistemli gibi... Üzüldük ve yıprandık. Milli takım antrenörlüğü zordur. Kulüp antrenörlüğü gibi değildir. Milli takımda ilgilenmeyenler bile yorum yapar. Abdullah Avcı'ya inanıyorsanız 10 sene 20 sene arkasında olmalısınız. İstikrarın Futbol Federasyonu'ndan başlaması gerekiyor. Bizim planlarımız çok uzun yıllara dayalı. Aslan yolunda küçük aslanların tamir edilmesi gerekiyor.
"UMARIM ÇİLEK FLORYA'DA YETİŞİR"
Sadece çileğe konsantre olursak pastanın kekine, kremasına hakaret etmeylim. Biz çileği Florya'da yetiştirmek isteriz. Umarım çilek oradan çıkar. Savunmada Semih oyanayacak. Sakatlıktan dolayı biraz oyununda düşme oldu. Semih'siz bir istikrar olmaz. İnşallah bu sefer gönderilmeyiz. Manchester maçında Yakte mı oynar Melo mu oynar henüz ona karar vermedim. Baskı konusunda Elmander ve Umut'un başarısı Burak'la olanından daha başarılıdır.
Taraftarın karşına galip bir hoca olarak çıkmak isterdim. Taraftarın Karabük maçından daha farklı şekilde Manchester maçında olacağını düşünüyorum. Bizim yapamadığımız bazı şeyleri onlar yapabilirler. Buna inanıyorum.
"MILAN BAROS'U TAKIMDA İSTEMEDİĞİMİ YÜZÜNE KARŞI SÖYLEDİM"
Milan Baros Galatasaray'a hizmet etmiş biri. Galatasaray da kendisine tüm edinimlerini yerine getirdi. Sezon başında ben kendisine teşekkür ettim ve kendisini bu sene düşünmediğimi söyledim. Bu senenin kendisine bir fırsat olabileceğini söyledim. Bir oyuncuyu istiyorsam istememe hakkına da sahibim. Milan Baros ile herhangi bir problemimiz yok. Hiçbir problem olmadan bu noktaya geldik. Ocak ayında birşeyler olabilir.
"ENGİN BAYTAR'A ÇOK AĞIR ŞEYLER SÖYLEDİM"
Zaman içinde haklıyken haksız duruma düştüğümde oldum. Olaylara daha yukarıdan bakan tanımı benim için daha uygun. Futbolcum bana ilk gün de alınmazdı şimdi de alınmaz. Çünkü olayda samimiyet ve güven vardır. Ben hayatım boyunca oyuncumu suçlamadım, oyuncumu ortaya atmadım. Engin 11 maçtır oynamıyor. Engin hakkında benden bir şey duydunuz mu? Cezanın ağırlığı Galatasaray'a... Ben Engin'e çok ağır şeyler söyledim ama kameralar karşısında bir şey söylemedim. Engin'e "Galatasaraylı futbolcu sigarayla hoş değil" dedim. Oyuncular güvenilecek insan arar. Bu da kötü zamanda tecelli etmelidir. En zor işi futbolcular yapıyor. Ben de kendime göre bir Fatih Terim adaleti vardır. Yanlış da yapabilirim ama bilirlerki ben bunu adil yaptım.
"CEVAP VERMEYE BİLE DEĞMEZ"
Mersin'de basın toplantısında bir şey oldu. Çok enteresan işin özünü atladık. Görmek istedikleri şeye getirmek için uğraştılar. Ben yapmak istersem onu da yaparım. Ben onu da söylerdim. Ben bazen Disiplin Kurulu'na 'Evet yaptım' diyorum. Cluj maçından sonra yaşanan şike iddialarına cevap vermeye bile değmez.
Diyelim ki Manchester'a yenildik... Braga'yı yenersek de gideriz. Yani yenilgiden korkmayan bir Galatasaray olacak. Şampiyonlar Ligi'ni telafi edemeyiz o nedenle korkmadan oynayacağız. Eğer Galatasaray orada çif santraforla oynuyorsa kimseden korkmasına gerek yoktur. Salı günü başarmak için her şeyi yapacağız.
"KERİM FREİ İLE GEÇEN YILDAN BERİ İLGİLENİYORUZ"
Geçen sene Alper Potuk için teklifte bulunduk. Ama yazdan bu yana hiçbir teklif yapılmadı. Çok büyük rakamlara kimsey alamayız. Ama yetiştiren takım da kazanmalıdır. Yetenekli bir grup genci muhakkat içimize almalıyız. Kerim Frei'yi geçen sene izlettirdik. O da kulübümün haberi olmadan bir şey yapamam dedi. Galatasaray her türlü gençte olduğu gibi onda da ısrar edecektir. Geçen seneden beri Kerim'le ilgileniyoruz.
"FORLAN'I İSTEDİK AMA..."
Ben başka bir teknik adamın. Başkaları gibi davranamam. Herhangi bir antrenör gibi çalışamam. Biz Forlan'ı istedik. Forlan - Reyes - Ujfalusi... Rakam 3'üne birden 10 milyon Euro'ydu. Ama Forlan çok para istedi. Başkan her zaman "Ne istiyorsan söyle" demiştir.
"HAMİT ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİ"
Melo profesyonel ve iyi bir oyuncudur. Melo oynarsa başarıya oynamazsa yedek kulübesine geleceğini de iyi bilir. Galatasaray iyi dans ediyor diye birine bu kadar para vermez... Amrabat daha 23 yaşında, öğrenceği çok şey var. Hamit zor zamanlar geçirdi. Bu isimler gerekli şeyleri yapacaktır. Ortaya rüya takım diye bir şey çıktı.
- 2000 yılındaki kadronun seviyesine gelebilmek için çok çalışmak lazım. O dönem oyuncu değiştirmeden taktik değiştirebiliyorduk. Saha içinde ve dışında büyük beraberlik vardı. Tüm bunlar için biraz zaman lazım.
- Zemin inşallah en yakın zamanda eski haline gelir. Maçları başka statta bile oynamak zorunda kalabiliriz.
- Alt yapının görevi üst tarafa her sene 1 oyuncu vermektir. Bunun için Galatasaray hiçbir şeyi esirgemiyor. Akademinin 2000-2001 doğumlu oyuncularının özel izleyicisiyim. Bizim Galatasaray ile gönülden ömür boyu kontratımız var.
- Abdurrahim Albayrak, Quaresma konusunda sezon başında Beşiktaş ile görüştü ama teklifimizi Beşiktaş kabul etmedi. Biz de 'tamam' dedik, konu kapandı. Biz bir oyuncuyu alacaksak önce kulübü ile irtibata geçeriz.
- Tüm Galatasaraylılara güvenlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Taraftarlar benim yüreğimi ve kalbimi çok iyi biliyorlar. Aslolan Galatasaray'dır...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 17 Kasım 2012 18:01

    DÜNYA PARA HARCAYIP ŞU RÜYA DEDİKLERİ TAKIMI KURDUNUZ. BU YIL GS BU KADROYLA SÜRÜNÜYOR.MERSİN'İ,KARABÜK'Ü BİLE YENEMİYORUZ,ACİZ BİR DURUMDA.FUTBOLCULARDA NE HIRS KALMIŞ NE HEYECAN.FATİH TERİM MASAL ANLATMAYI BIRAKSIN.TAKIM NEDEN BU KADAR KÖTÜ BUNUN HESABINI VERSİN.