E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporF.Bahçe kazanırken kaybedecek---

F.Bahçe kazanırken kaybedecek

F.Bahçe kazanırken kaybedecek
03 Nisan 2012 - 11:23 borsagundem.com

Lig geçtiğimiz hafta bitmiş olsa Süper Final'e Galatasaray 37, Fenerbahçe 32.5'ten 33 puanla başlayacaktı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu sezon için uygulamaya koyduğu Süper Final, 14 Nisan’da başlayacak. 12-13 Mayıs tarihlerinde oynanacak son hafta maçlarıyla da şampiyon belirlenecek.
Statüye göre, normal sezonu ilk 4 sırada tamamlayan takımların puanları ikiye bölünecek ve her takım deplasmanlı lig usulüne göre birbirleriyle iki kez karşılaşacak.
Kamuoyunda uzun süren tartışmalara neden olan bu uygulamada ilginçlikler de yaşanıyor. Örneğin, ligde normal sezon geçtiğimiz hafta bitmiş olsa, 74 puanı bulunan lider Galatasaray, Süper Final’e bunun yarısı olan 37 puanla başlayacaktı.
65 puana sahip Fenerbahçe ise 32.5’ten 33 puana sahip olacaktı. Yani iki takım arasındaki puan farkı kağıt üzerinde 4 olacaktı.
Buçuklar tamamlanınca
Eğer son hafta maçlarında Galatasaray Manisa’yı, Fenerbahçe de Antalyaspor’u yenerse ortaya ilginç bir durum çıkacak. Çünkü iki takım arasındaki fark, ikisi de kazanmasına karşın, 4’ten 5’e yükselecek. 77 puana ulaşan lider Galatasaray, Süper Lig’e bunun yarısı olan 38.5’ten 39’la başlayacak.
68 puanlı Fenerbahçe ise 34 puanla şampiyonluk mücadelesine girecek. Yani Fenerbahçe kazanırken, bir anlamda kağıt üzerinde kaybedecek.
İki takımın beraber kalması durumunda da fark 5 puan olacak. Sonuçta sezon sonunda olası bir eşitlik halinde şu anda yarım puan eklenen takım, altta kalacak ancak puan farkının 4 yerine 5 olması, gerideki takım açısından psikolojik anlamda handikap taşıyacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)