E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporF.Bahçe küme düşmeyecek!---

F.Bahçe küme düşmeyecek!

F.Bahçe küme düşmeyecek!
20 Ocak 2012 - 08:22 borsagundem.com

Transferde astronomik rakamları gözden çıkarması, Türk futbolunun geleceğiyle ilgili kararların alınacağı bu dönemde bir takım ipuçlarını da verdi

Fenerbahçe'de Moussa Sow heyecanı yaşanırken, bu transfer Türk futbolunun geleceğiyle ilgili ipuçları da verdi!..
Fenerbahçe, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'nin başarılı golcüsü Moussa Sow'u renklerine bağlarken, Sarı-lacivertliler bu transfer için adeta kasasını boşalttı.
Öyle ki, Senegalli yıldız için kulübü Lille'e toplam 13 milyon euro ödeyecek olan Fenerbahçe, 25 yaşındaki yıldıza da yıllık 3 milyon euroya yakın bir para verecek.
Bonservis ücretiyle Türk futbol tarihinin 'en pahalı' 3. transferi olacak Sow, (En pahalı futbolcu Mario Jardel: 16 milyon dolar / 17.7 milyon euro, en pahalı ikinci futbolcu Daniel Güiza 14 milyon euro) Fenerbahçe tarihinin de Daniel Güiza'nın ardından 'en pahalı' ikinci ismi olacak.
Bütün bu mali tablo göz önünde bulundurulduğunda, 3 Temmuz'da başlatılan 'Şike soruşturması'ndan en fazla etkilenen kulüp olan Fenerbahçe'nin, ara transferde böyle ciddi bir mali yükün altına girmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.
Futbol Federasyonu'nun Türk futbolunun geleceğiyle ilgili önemli kararlara imza atmaya hazırlandığı bu dönemde, 'Şike Davası'yla ilgili herhangi bir karar alınmamışken Sarı-lacivertliler'in böyle pahalı bir transfere imza atması, "Fenerbahçe'yi küme düşürmeyecekler" iddiasını kuvvetlendirdi.
Zira, UEFA'yla son derece olumlu bir toplantı gerçekleştiren Futbol Federasyonu, 16 Ocak'ta yaptığı toplantının ardından 'Yola devam' kararı almış, 26 Ocak tarihinde toplanacak Olağanüstü Genel Kurul'da da "şike için karar verileceğini" açıklamıştı.
Son günlerde federasyonun bir defaya mahsus olmak üzere 'Şikeye af' uygulayacağı ve 'küme düşürme'nin yerine 'puan silme' cezası uygulayacağı sıkça dile getirilmişti.
Bütün bu gelişmelerin ışığında, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz hafta içi UEFA yetkilileriyle yaptığı toplantının ardından transfer taarruzunu başlatması da bu iddiaların iyiden iyiye kuvvetlenmesini sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adnan Gül20 Ocak 2012 15:31

    Türk Futbolunu Futbol olmaktan çıkaran Aziz YILDIRM içerde çıkmasında F.B küme düşmesin çok önemli değil.Ben bir Sakaryaspor taraftarı olarak Aziz yıldırım Fenerden öyle bir nefret ettirdiki Fener Ermeni takımıyla maç yapsa ermeni takımını tutasım geliyor.benim gibi çoooook insan var.ÖZETLE HÜKÜMET İSTERSE FENERBAHCE KÜME DÜŞER AZİZ YILDIRIM SİDDİM SENE İÇERDE ÇIKMAZ.FENERLİLER YATSIN KALKSIN İKTİDARA DUA ETSİN.

  • 20 Ocak 2012 11:26

    iyide ocay kardeşim feneri hemen şikeci yapmıssın.daha ne yargılama var ne karar var.asıl biz insanları mahkum edilmeden basın önünde yargılamayı ilke edinirsek ne hale geliriz onu dusun.ben bi fenerli olarak eger sike yaptıgımız kanıtlanırsa mahkeme onunde kume dusursunler senınle aynı fıkırdeyım bu konuda

  • Ocay20 Ocak 2012 10:30

    Böyle adaletsizlikleri kendimize ilke edindikten sonra gelecekte şikayet etme gibi bir hakkımızın olacağını da düşünemeyiz. O zaman futbolu takip etmenin bir anlamı var mı ki? Sonuçları başkalarınca bilinen maçları seyretmek oynanmış bir maçı banttan seyretmekten bir farkı varmıdır?

  • kubasar bey 20 Ocak 2012 00:43

    yazdığına inanmayan bi gazeteci bozuntusu daha ... kim yazmış la bunu ... ne içt,yse bende içcem ... polyana olmuş en güzelinden abi ... alice harikalar ülkesinde zannediyo kendini ...