E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed 2015'te faizi artırabilir---

Fed 2015'te faizi artırabilir

Fed 2015'te faizi artırabilir
16 Nisan 2015 - 07:42 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Lacker, ABD büyümesinin yüzde 2.5’e yaklaşması ile birlikte faiz artırımının bu yıl gerçekleşebileceğini belirtti

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ekonominin gelişme göstermesi ile birlikte faiz oranlarında bu yıl artırıma gidilmesi olasılığını “güçlü” olduğunu söyledi. Lacker, yurtiçi hasıla büyümesinin 2015’te yüzde 2.5’e yakın bir seviyede olacağı tahmininde bulundu.

Lacker, “Kısa vadeli faiz oranlarını şu an daha yüksek olması gerektiği üzerine sağlam bir zemin oluşturulabilir. Fed’in faiz oranlarını artırması ve daha sonra tekrar sıfıra yakın seviyeye çekmesi bir ‘yenilgi’ olmaz. İstihdam piyasası, sürekli bir iyileşme kaydediyor ve işsizlik oranı, işsiz insanların istihdam edilebilirliğinin göstergesi olarak abartılıyor. Çünkü uzun vadeli işsizliğin işgücüne geçiş oranı kısa vadeli işsizliğin yarısı seviyesinde” dedi.

Lacker, “İşsizlik oranı, Mart ayındaki yüzde 5.5’lik seviyeden bu yıl gerileyecek ve doğal işsizlik oranı bandı içerisinde seyrediyor. ABD büyümesi bu yıl yüzde 2 ile yüzde 2.5 arasında olacak ve yüzde 2.5’e daha yakın gerçekleşecek” değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)