E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Fed aşırıya kaçmamalı'---

'Fed aşırıya kaçmamalı'

'Fed aşırıya kaçmamalı'
22 Mart 2011 - 18:04 borsagundem.com

Dallas FED Başkanı Richard Fisher, FED´in ekonomiyi canlandırmak için bugüne kadar yeterince şey yaptığını bildirdi

Dallas FED Başkanı Richard Fisher, FED´in 2008-2009 döneminde aldığı acil tedbirler ile vergi mükelleflerine para kazandırdığı ve ekonomiyi canlandırmak için bugüne kadar yeterince şey yaptığını bildirdi. FED´in ekonomiyi canlandırmak için yeni tedbirler almaktan kaçınması gerektiğini ifade eden Fisher, "FED yeterince şey yaptı, aşırıya kaçmamalı, daha fazlasını yapmamalı" diye konuşan Fisher, "Artık daha fazla parasal pedala basamayız" dedi.
Bundan sonra mali politikada adımların hızlandırılması gerektiğini ifade eden Fisher, FED´in Haziran ayı sonrasında para politikasını sıkılaştırmaya ve piyasada dolaşan çok fazla parayı, artan spekülatif aktiviteleri geri çekmeye başlaması gerektiğini savundu.
ABD ekonomisini artık sürdürülebilir, kendi kendini idame ettirebilir bir toparlanmaya sahip olduğunu ve bu yıl yüzde 3.5 büyümesini beklediğini de ifade eden Fisher, FED´in piyasaya verdiği likiditeyi çekmek için faiz artırımından başka yolları olduğunu da vurguladı. Fisher, FED´in likiditeyi çekmek, para politikasını sıkılaştırmak için satın almış olduğu Hazine kağıtlarını satabileceğini, zorunlu karşılıkları artırabileceğini ve vadeli mevduatı teşvik edebileceğini vurguladı.
Petrol, emtia fiyatlarındaki son artışlarda spekülatif aktivitede artışın etkili olduğunu ve enflasyonist baskılarda artış gözlendiğini ifade eden Fisher, "Kişisel olarak enflasyon konusunda oldukça tetikteyim" diye konuştu.
Fisher yaptığı açıklamalarda, Japonya´da yaşanmakta olan gelişmelerin ABD´nin ekonomik görünümü için bir belirsizlik yaratmakta olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)