E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed bankaları sürekli denetleyecek---

Fed bankaları sürekli denetleyecek

Fed bankaları sürekli denetleyecek
25 Haziran 2014 - 19:31 borsagundem.com

Daniel Tarullo, Fed'in bankaların yıl boyunca denetlenmesi için yıllık stres testi ve sermaye planlama programında düzenlemeye gittiğini açıkladı

Fed Guvernörü Daniel Tarullo, Merkez Bankası’nın bankaların yıl boyunca teftiş edilmesi için yıllık stres testi ve sermaye denetleme programında düzenlemeye gittiğini açıklarken, bazı bankaların hala efektif risk yönetimi ve güçlü gözetim kurulundan yoksun olduklarını ifade etti.

Yıllık sermaye denetleme programından sorumlu olan Fed Yönetim Komitesi, zayıflıkları iyileştirme sürecini veya teste tespit edilen diğer konuları değerlendirmek için yıl boyunca şirketlerle yakından ilgilenecek.

Tarullo, “Bazı şirketler hala işletmeleriyle ilgili güvenilir bilgiden ve risk yönetiminden yoksunlar. Şirketler bazen stresli koşulların faaliyet alanlarının performansını nasıl düşüreceğini ölçemiyor ve anlayamıyorlar” dedi.

Fed, yıllık stres testlerini en büyük bankalarda sermaye yeterliliğini garanti altına almak ve banka yönetimlerinin daha sert risk yönetimi ve likidite standartları uygulamaları için bir araç olarak kullanıyor. Banka denetlemelerinden sorumlu Fed Guvernörü Daniel Tarullo, finansal sistemde yeni riskler ve inovasyonlar ortaya çıktıkça testlerin sürekli olarak gelişeceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)