E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed başkanlarına dikkat etmek gerekiyor---

Fed başkanlarına dikkat etmek gerekiyor

Fed başkanlarına dikkat etmek gerekiyor
08 Ocak 2016 - 10:08 borsagundem.com

Halk Yatırım, günlük piyasa raporunda son dönemde sık sık açıklama yapan Fed başkanlarına dikkat çekti

Dün Çin’de yaşanan sert düşüşün ardından küresel hisse senedi piyasalarında ağırlıklı olarak satışların hakim olduğu bir gün oldu. Çin büyümesindeki yavaşlama ve yuanın devalüasyonu odaklı gelişmeler ile hisse senedi piyasalarının 2016 yılına baskı altında başladığını görüyoruz. Pazartesi günü işleme konan devre kesme mekanizmasının kaldırılması ve devlet kontrolündeki Çin fonlarının hisse senetlerinde alımlar yaparak destek vermesi ile piyasalar yatışırken, Şangay Bileşik Endeksi %2,4 pozitif seyrediyor. Risk algılamasına bağlı olarak Japon Yen’indeki kayıplarla Nikkei 500 endeksi %0,54 negatif seyrederken, S&P Future %0,84 pozitif seyrediyor. 

Brent petroldeki düşüş Çin’deki büyüme endişelerinden beslenmeye devam etti ve yeniden son 12 yılın dip seviyesini test etti. Ancak dip seviyelerden  gelen alımlarla ve Çin kaynaklı endişelerin bir miktar yatışması ile birlikte toparlanma yaşayan brent petrol fiyatları volatil bir görünüm sergilemeye devam ediyor. 

Dünkü raporumuzda FED yetkililerinden FED’in faiz artırım hızı ve sayısına yönelik yönlendirici açıklamalar gelebileceğini ve bu açıklamaların piyasa fiyatlaması için önem teşkil ettiğini belirtmiştik. Richmond FED Başkanı Lacker yaptığı açıklamada, Fisher’a paralel bir şekilde, ‘FED’in faiz artış hızının, ekonominin belirgin olmayan performansına bağlı olduğunu’ söyledi. Enflasyon seviyelerinin faiz artış hızının ana tetikleyicisi olacağını da ekleyen Lacker, düşük petrol fiyatlarının ve güçlü doların enflasyonun istenen seviyelere gelmesine engel olduğunu belirtti.  Bu doğrultuda da, 4’ten daha az faiz artırımı yapılma olasılığına dikkat çekti. FED başkanlarının yönlendirmeleri ile önümüzdeki dönemde de ABD enflasyon rakamlarının faiz artırımı sürecinde oldukça yakından takip edilmesi gerektiğini görüyoruz.
Halk Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)