E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed bilançoyu daraltacak, ortaya çıkan para ne olacak?---

Fed bilançoyu daraltacak, ortaya çıkan para ne olacak?

Fed bilançoyu daraltacak, ortaya çıkan para ne olacak?
25 Temmuz 2017 - 12:28 borsagundem.com

Fed'in 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu küçültme çabaları yakın süreçte başlayacak. Bilançonun küçültülmesinden ortaya çıkan para yatırıma yönelebilir

Fed'in 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu nasıl küçülteceği sorusu uzun bir süredir gündemdeydi. Bilançonun nasıl küçültüleceği sorusunun yanında, önemli bir detay atlandı: Fed, bilanço küçültülmesi sürecinde açığa çıkan parayla yeniden yatırım yapmayı ne şekilde sürdürecek?

Bilançonun küçültülmesine yavaş bir şekilde başlanmasına karar verilmesiyle birlikte Fed, ilk olarak, vadesi dolan tahvillerin tasfiye olmasına izin verilen daha fazla bir kısmını tekrar yatırıma dönüştürecek.

Bu nedenle Fed'in açığa çıkan parayı nasıl yeniden değerlendireceği -Fed'in tercihine göre uzun vadeli hazine tahvillerinde likidite sorunları doğabilecek olması nedeniyle- yatırımcılar için önem teşkil ediyor.

New York'ta Bank of America Corp. yöneticisi Mark Cabana, “Görebildiğimiz kadarıyla bu bilanço ile ilgili elimizde bulunan son soru. Fed, yeniden yatırım politikasında somut bir ayarlama yapacak olursa, bunun etkileri olacaktır.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Milenyum26 Temmuz 2017 03:42

    Kaçan Grup; Fed elindeki tahvillerin % 55i daha devlet % 35i mortgage. Yani bunların kağıtlarını verecek parasını alacak. Tamam piyasadan para çeilmiş gibi oluyor ama kademeli. Bu para fedin kasasında durmaz zaten basıyo. Haberdede onu diyor. Bu parayı tekrar piyasaya pompalar. Diğer konu, bilanço küçültmeyle ilk etapta dolar milyar olarak gider sonra gelir amaaa faiz artışıyla dolar trilyolar olarak gider gelmez. Mesele bu. Piyasa ise trilyonu çoktan kabullendi. Milyara ise teraziye hassas ayar olarak koydu. Ondan milyar trilyona galip piyasa kafası böyle napcan.

  • Kaçan Grup25 Temmuz 2017 12:45

    Ortaya para çıkmayacak, tam tersi ortadan para çıkarılacak.