E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFed bu sefer umut verecek---

Fed bu sefer umut verecek

Fed bu sefer umut verecek
13 Aralık 2010 - 08:49 borsagundem.com

Analistler, topantı sonrası açıklamada Fed'in ekonominin görünümü konusunda daha umutlu bir mesaj verebileceğini söylüyorlar.

Fed'in yarın yapılacak yılın son Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında geçen ay uygulamaya koyduğu 600 milyar dolarlık tahvil alım programından herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini kaydeden analistler, topantı sonrası açıklamada Fed'in ekonominin görünümü konusunda daha umutlu bir mesaj verebileceğini söylüyorlar.
USB ekonomisti Drew Matus, toplantının "sıkıcı" geçeceğini söylerken, Capital Economics analisti Paul Ashworth, Fed politikasında herhangi bir değişikliğin Mart ayı ortasından önce olmayacağını öne sürdü.
Ashworth, müşterilerine yolladığı bir notta, "Fed planın bir etkisi olup olmadığını görmek için biraz bekleyecek ve FOMC Ocak toplantısı da bir değişiklik beklemek için erken," dedi.
Önümüzdeki yıl dört yeni yerel Fed başkanının FOMC'ye katılacağını da kaydeden Ashworth, Mart ayına kadar beklemenin Fed Başkanı Ben Bernanke'ye de Kongre'ye sunacağı altı aylık raporda herhangi bir değişiklik konusunda sinyal vermesini sağlayacağını söyledi.
Bu arada Fed'in tahvil alım programına, özellikle Cumhuriyetçi Parti'den gelen tepkilerden rahatsız olduğu ancak izlediği yoldan değişiklik yapmasının beklenmediği kaydediliyor.
Hamilton Universitesi ekonomi profersörü Ann Owen, işsizlik oranının Kasım ayında yüzde 9.8'e çıktığını, konut piyasasının hala kötü durumda olduğunu ve enflasyonun düşük olduğunu kaydederek, "ekonominin şu andaki durumuna bakınca, Fed'in programında bir değişiklik yapmasını beklemiyorum," dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)