E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFED DERHAL HAREKETE GEÇMELİ---

FED DERHAL HAREKETE GEÇMELİ

FED DERHAL HAREKETE GEÇMELİ
31 Ağustos 2010 - 01:29 borsagundem.com

Financial Times yazarı Clive Crook, gelen olumsuz işaretler sonrasında ABD Merkez Bankası'nın derhal harekete geçmesi gerektiğini belirtiyor. Yazar şöyle diyor:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde toparlanma süreci duruyor. Ekonomik açıdan risk dengesi, yeni mali ve parasal teşvik önlemler alınması gerektiğine işaret ediyor. Siyasetçiler, ilk seçeneği dışlıyor, kendi içinde bölünmüş durumdaki Merkez Bankası da ikinci seçenekte tereddüt ediyor. Toparlanma süreci tamamen tökezleyebilir." "Son rakamlar iç karartıcı. Cuma günü, yılın ikinci çeyreğinde büyümenin beklentilerin altında kalarak yüzde 1,6 olarak gerçekleştiği açıklandı.Konut sektöründe yeni bir kriz yaşanabileceğine dair önceden gelen işaretler, borsayı aşağı çekti. Temmuz'da yeni konutların satışları kayıtların tutulmaya başladığı 1963'ten bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Diğer gelişmiş ekonomilerin aksine ABD, kabul edilebilir ölçüde düşük riskle, yeni mali teşvikler uygulayabilir." Ama siyasi açıdan bunun önünde zorluklar olduğunu belirten yazar şöyle devam ediyor: "Kongre önce böyle bir teşvik paketine destek verse ve ardından geride dursa bu risk ortadan kaldırılabilir. Yönetim, böyle bir paketin peşinde koşmalı. Ama bunu yapamıyor. Zira, büyük devletten usanan Amerikalı seçmenler, yanlış bir şekilde, ilk teşvik paketinin pahalı bir başarısızlık olduğuna karar verdiler. Bunda yönetimin de payı var. Seçmenin ihtiyaç duyduğu, teşvik önlemlerinin zamanı gelince, geçici bir dönem için ve belli amaçlarla uygulanması gerektiği mesajı kayboldu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)