E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED duyurusuyla banka hisse senetleri artarken, madenciler zarar etti---

FED duyurusuyla banka hisse senetleri artarken, madenciler zarar etti

FED duyurusuyla banka hisse senetleri artarken, madenciler zarar etti
15 Aralık 2016 - 13:40 borsagundem.com

Faiz artırımı kararı Avrupa'daki bankaların hisse senetlerine yansırken, zarar eden ise maden firmaları oldu.

Amerikan Merkez Bankası FED, daha önce gösterilenden farklı şekilde faiz oranını artırınca, Avrupa'daki hisse senetleri de bugün yükselişe geçti. Buna rağmen Çarşamba günü alınan karara paralel olarak ABD doları dalgalanmaya devam etti ve madencilik şirketleri baskı altına girdi.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.2'lik artışla 356.25'e yükselirken, finans, sağlık hizmetleri, sanayi ve teknoloji hisseleri öne çıktı. Buna rağmen sektörün temel kaynakları kırmızı çizgideydi.

Kararın ardından tahvil getirileri de artış yaşadı ve bu da bankalar için bir diğer pozitif gelişmeydi. Stoxx Europe 600 banka endeksi yüzde 1.5 artış yaşarken, Alman Deutsche Bank AG'de bu rakam yüzde 4.2 oldu. Fransa menşeli BNP Paribas SA yüzde 3.8, Royal Bank of Scotland da yüzde 2.4 hisse artışı gerçekleştirdi.

Buna rağmen dolar, metal fiyatları üzerinde baskı oluşturunca madencilik hisseleri keskin bir düşüş yaşadı. ICE U.S. Dollar endeksi 2003 yılından bu yana en yüksek seviyesine gelirken, bugün de dalgalanma devam ediyor.

Önemli metal firması Fresnillo PLC'nin hisseleri yüzde 9 düşüş yaşarken, Centamin yüzde 5.1 ve çelik üreticisi ArcelorMittal SA da yüzde 1.5 düşüş yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir15 Aralık 2016 15:12

    özellikle halk vakıf yapı sürünmeye devam ediyor.*** sarkuysan da onmilyonlarca liralık hisselerin borsada içten bilgili organize beleşe baskılı el değişimi hisse gasplama sarkuysandsa

  • GTA15 Aralık 2016 14:52

    Ama bizim bankalar gene alçak sürünüyor....