E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFED, ekonomik beklentilerini aşağı çekti---

FED, ekonomik beklentilerini aşağı çekti

FED, ekonomik beklentilerini aşağı çekti
24 Kasım 2010 - 08:03 borsagundem.com

ABD'de gelecek yıl ekonomide daha ılımlı bir büyümenin beklendiği ve işsizliğin hayal kırıklığı yaratacak kadar yüksek çıkacağı tahmin ediliyor

Fed yetkilileri 3 hafta önce gerçekleştirdikleri toplantılarında ekonomik toparlanmayı desteklemek üzere alınan son önlemleri değerlendirdi ve ekonomiye ilişkin beklentilerini aşağı çektiler.
 
Fed'in 2-3 Kasım tarihlerinde yapılan son politika toplantısının dün açıklanan ayrıntıları Fed yetkililerinin önümüzdeki yıl ekonomide daha ılımlı bir büyüme beklediğini ve işsizliğin hayal kırıklığı yaratacak kadar yüksek ve enflasyonun  rahatsızlık verecek kadar düşük seviyelerde olacağını öngördüler.
 
ABD'de GSYİH'nın bu yıl yüzde 2.5 oranında ve önümüzdeki yıl ise yüzde 3 ila yüzde 3.6 oranında artmasının beklendiği ifade edildi. Bir önceki toplantıda ise önümüzdeki yıl GSYİH'nın yüzde 3.5 ila yüzde 4.2 oranında artacağı öngörülmülştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)