E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed elini kolunu bağladı!---

Fed elini kolunu bağladı!

Fed elini kolunu bağladı!
27 Eylül 2013 - 08:51 borsagundem.com

Fed'in varlık alımlarına sürpriz şekilde devam kararı almasına kurumun kendi yönetiminden de eleştiri geldi

ABD Merkez Bankası Fed'in piyasaları şok eden varlık alım kararına bankanın yönetiminden eleştiri geldi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jeremy Stein, Fed'in varlık alımından çekilme konusunda da öngörülebilir olması gerektiğini söyledi ve bankanın son kararıyla piyasaların kafasını karıştırdığını kabul etti. Stein, varlık alımlarından çekilmenin ne zaman başlayacağının önemli olmadığını söyledi ve "Toplamda alınan varlıkların miktarındaki azalma ilk başta düşük seviyede olacak" dedi.
'BANKA ELİNİ KOLUNU BAĞLADI'
Fed'in para politikası kurulunda bu yıl oy hakkı bulunmayan Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, bankanın geçen hafta harekete geçmeyerek kendi elini kolunu bağladığını belirterek, "(Alımların azaltılmasını) kendimizi mahcup duruma düşürmeden Ekim'de yapabilmek zor olabilir, niye yapamadık bilmiyorum. Gelecekte kendimizi ifade ederken güvenilirliğimizi korumak daha zor olacak" dedi.
'KENDİ MİSYONUNA ZARAR VERDİ'
Fed'in geçen hafta yaptığı toplantıda alınan erteleme kararındaki tek ret oyunun sahibi olan Kansas City Fed Başkanı Esther George ise, bankanın tahvil alımlarının azaltılmaya başlanmasını erteleyerek kendi misyonuna biraz zarar verdiğini söyledi. George, "Erteleme sadece potansiyel maliyetlerin yükselmesine neden olmuyor. Aynı zamanda gelecekteki para politikası adımlarının kredibilitesi ve öngörülebilirliği için potansiyel tehdit de oluşturuyor" dedi
'SORUMLU FED'
Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota da piyasaların geçen haftaki toplantı sonucuna verdiği "yanlış yönlendirmeden" kaynaklanan tepkinin sorumlusunun Fed'in kendisi olduğunu belirtti ve "Bu Fed'in kendi yarattığı bir sorun, çünkü ileride ne yapacağımız konusunda yeterince net davranmadık" şeklinde konuştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)