E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faiz için sıkıntıya düşebilir---

Fed faiz için sıkıntıya düşebilir

Fed faiz için sıkıntıya düşebilir
07 Ocak 2015 - 07:41 borsagundem.com

Capital Markets: Fed faiz artırım sürecinde zorluklarla karşılaşacak

Fed'in bu yıl faiz oranlarını artırması neredeyse evrensel bir beklenti haline dönüştü. Bu artırım süreci ise oldukça tehditkar bir ortamda gerçekleşecek.
Dün biri Capital Economics ve diğeri TD Securities tarafından yazılan raporlar merkez bankacılarının faizleri sıfır seviyesinden yukarı çekerken yaşayabileceği zorlukların altını çizdi.
Capital Economics tarafından yayınlanan raporda gerileyen petrol fiyatlarının gösterge enflasyon oranını nerdeyse negatif bir bölgeye çektiği ve bunun yılın önemli bir bölümünde etkili olabileceği ifade edilerek, bu ortamın Fed'in faiz artırımını haklı kılmaktan uzak olduğu
belirtildi. Bununla birlikte bu tip bir deflasyonun büyüme açısından pozitif bir durum olduğu dile getirildi. 
TD Securities' analisti Eric Green ise Fed yetkililerinin düşük faiz oranları, enflasyon beklentileri ya da enerji fiyatları karşısında sağır kalamayacağını belieterek, Fed'in toparlanmaya yönelik iyimserliği ve piyasaların gönderdiği sinyaller arasında giderek artan bir fark olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)