E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faizleri ne zaman artırır?---

Fed faizleri ne zaman artırır?

Fed faizleri ne zaman artırır?
25 Şubat 2015 - 07:46 borsagundem.com

Ünlü fon yöneticisi David Rubenstein, ABD Merkez Bankası’nın faizleri ne zaman artıracağına dair ipuçları verdi

185 milyar dolarlık Carlyle yatırım fonunu yöneten David Rubenstein, ABD Merkez Bankası Fed’den gelecek faiz artırımına yönelik tahminde bulundu. CNBC kanalına konuşan Rubenstein, Fed’in istihdam piyasası ve dolardaki güçlenmeye yönelik endişeler nedeniyle sonbahara kadar faiz artırımına yönelik bir karar açıklamayacağını öngördü. Rubenstein, “Fed’in sonbahara kadar faiz artışı kararı vermeyeceğini düşünüyorum” dedi.

FED GÜÇLÜ DOLAR İSTEMİYOR

David Rubenstein, bir çok banka kendi para biriminin güçlenmesini istese de doların şu anki seviyesinin Fed’in isteyeceğinden daha yüksek olduğunu da belirtti. Rubenstein, olası bir faiz artışının doları daha da güçlendireceğine işaret etti. Ünlü fon yöneticisi, “Fed bence bu yıl içinde faizi artıracağını netleştirdi ama ne zaman olduğunu söylemedi ama karar almadan önce işsizlik oranında artışa neden olmak istemiyorlar. Aynı zamanda dolarda da güçlenme istemediklerini yakın zamanda söylemişlerdi” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)