E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed geri çekilmeye ne zaman başlayacak!---

Fed geri çekilmeye ne zaman başlayacak!

Fed geri çekilmeye ne zaman başlayacak!
10 Eylül 2013 - 12:00 borsagundem.com

Fed'in gelecek haftaki toplantısında tahvil alımlarını azaltmaya başlaması bekleniyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapacağı toplantıda aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltmaya başlayacağını açıklaması bekleniyor. Reuters anketine katılan ekonomistlerin bu tahmini, daha önceki ankette yer alan miktara ilişkin beklentiden daha düşük.
ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verilerinin ardından yapılan ankete katılan 69 ekonomistin yaklaşık dörtte üçü, Fed'in 17-18 Eylül'de yapacağı toplantının ardından tahvil alımlarının azaltılmaya başlanacağı yönünde bir karar açıklamasını bekliyor.
Geçen ay düzenlenen ankette 41 ekonomistin 25'i bu yönde bir beklenti içinde olduğunu belirtmişti. Daha önceki anketlere göre, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını ilk etapta 15 milyar dolar azaltma yoluna gidebileceği bekleniyordu.
ABD'de açıklanan çalışma bakanlığı verilerine göre, Ağustos'ta tarım dışı istihdam 169,000 ile beklentilerin altında artarken; işsizlik oranı yüzde 7.3'e geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)