E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed güvercin olmayı tercih ettii---

Fed güvercin olmayı tercih ettii

Fed güvercin olmayı tercih ettii
17 Mart 2016 - 11:32 borsagundem.com

Fed, Euro Bölgesi, Çin ve Japonya'nın gevşek para politikasına dayanamayarak güvercinlere katıldı

Küresel politika ayrılığı yılı Fed'in, Euro Bölgesi, Çin ve Japonya'nın benimsediği gevşek para politikasının baskısına dayanamayarak, hedeflediği faiz artırımı miktarını azaltması ardından kırılgan görünüyor.

Güçlenen para birimiyle karşı karşıya olan Fed, 2016 yılında gerçekleştirilecek faiz artırımı beklentisini ikiye indirdi. Aralık ayındaki tahmin, bu yıl 4 faiz artırımına gidileceği yönündeydi.

Avustralya Doları, dolar karşısında 76 ABD centine yükselerek, Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Avustralya Doları'nın yükselişinde, doların güç kaybetmesi ve Avustralya'da işsizliğin yüzde 6'dan yüzde 5.8'e gerilemesi etkili oldu. Bu durum, yükselen Avustralya Doları'na ilişkin doların güç kazanmasına güvenen Avustralya Merkez Bankası (RBA) için bir sorun teşkil oluşturuyor.

Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü Washington'da gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı ardından beklentinin üzerinde bir güvercin tavır sergiledi. Küresel görünüme ilişkin risklerin altını çizerken, Fed'in ABD dışındaki olaylara etkisi ve bu olaylara karşı korunmasızlığının üzerinde durdu. Yenilenerek sayısı azaltılan faiz artırımı beklentisi, Aralık ayındaki tahmine güvenmeyen piyasanın beklentilerine daha yakın bulunuyor.

Commonwealth Vbank of Australia sabit getirili varlıklar strateji birimi yöneticisi Adam Donaldson, “Piyasaya boyun eğdiklerini söyleyemem ama dünyanın geri kalanında merkez bankalarının faiz indirdiği bir ortamda, ABD'nin faiz artırmına gitmesinin aşırı derecede zor olduğunun farkına vardılar” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)