E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed işsizlik hedefini değiştirmeli---

Fed işsizlik hedefini değiştirmeli

Fed işsizlik hedefini değiştirmeli
21 Kasım 2013 - 08:09 borsagundem.com

ABD’li banka Goldman Sachs, Fed’in faiz oranlarını yükseltmek için işsizliğin yüzde 5,5’e düşmesini beklemesi gerektiğini belirtti

ABD Merkez Bankası Fed’e Goldman Sachs’tan tavsiye geldi. Goldman Sachs, Fed hem işsizlik hem istihdama katılım oranını göz önüne alacak olursa, sıfıra yakın faiz oranını yükseltmeden önce ABD'de işsizlik oranının yüzde 5,5'e düşmesini beklemesi gerektiğini belirtti. Bankanın hazırladığı raporda, yüzde 6,5 işsizliği hedefleyen Fed politikasının faydalı bir teşvik sağladığı belirtilirken daha düşük bir hedefin daha etkili olacağı kaydedildi.

BERNANKE VE YELLEN BENZER KONUŞTU
Fed, daha önce yaptığı açıklamalarda işsizlik oranı hedefini yüzde 6,5 olarak belirlemiş, ancak Fed Başkanı Ben Bernanke önceki gün yaptığı konuşmasında işsizlik hedefi tutturulduktan sonra uzunca bir süre sıfıra yakın faiz oranının korunacağını söylemişti. Fed’in sıradaki başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Janet Yellen da bir senatöre yaptığı yazılı açıklamada sıfıra yakın faizlerin “uzunca süre” devam edeceğini belirtmişti. ABD'de işsizlik oranı ekim'de yüzde 7,3 olarak açıklanmıştı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)