E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed kararı Asya tahvillerine yarayacak---

Fed kararı Asya tahvillerine yarayacak

Fed kararı Asya tahvillerine yarayacak
18 Eylül 2015 - 11:06 borsagundem.com

Nomura’ya göre, Fed’in faizi yükseltmemesinden Asya’da en çok Endonezya ve Malezya’nın devlet tahvilleri yararlanacak

ABD merkez bankası FED’in faiz artışını yine ötelemesi bazı gelişen ülke tahvillerine yarayabilir. Japon finansal hizmetler grubu ve yatırım bankası Nomura’ya göre, Fed’in faizi yükseltmemesinden Asya’da en çok Endonezya ve Malezya’nın devlet tahvilleri yararlanacak. Nomura’ya göre bunun sebebi Endonezya ve Malezya’nın devlet tahvillerinde yabancı ağırlığının yüksek olması.

Nomura’nın Hong Kong biriminde çalışan kredi analisti Gaurav Singhal, “Fed faiz artışının olmaması ve güvercin yönlendirme, gelişen piyasa varlıkları için olabilecek en pozitif sonuçtu,” diyor. 2025 vadeli Malezya tahvilleriyle benzer vadeli ABD tahvilleri arasındaki spred 1,5 baz puan düştü.

Endonezya tahvillerinin faizi ise 9 baz puan gerileyerek son bir ayın en düşük düzeyine geldi.

Geçen ay Güneydoğu Asya tahvilleriyle ABD tahvilleri arasındaki fark yavaşlayan büyüme, yuan devalüasyonu ve ABD faizlerinde yükseliş beklentisiyle fırlamıştı. Fed Başkanı Yellen, faiz kararının ardından yaptığı açıklamada politika yapıcıların özellikle Çin ve gelişen ülkelere odaklandıklarını belirtmişti.

Nikko Varlık Yönetimi’nden kıdemli para yöneticisi Leong Wai Hoong, Fed’in kararını iki türlü yorumlanabileceğine dikkat çekiyor. Hoong’a göre Fed kararı faizlerin bir süre daha düşük biçiminde yorumlanabilir ve bu krediler için iyi bir gelişme. Ancak, Fed’in kararı, dünyanın en büyük merkez bankasının gelişen ülkelerde risklerin arttığını teyit ettiği biçiminde de yorumlanabilir ki bu riskli varlıklar için olumsuz bir yorum.

Analsitlere göre tahvil spredlerinin daralması şimdilik ilk yorumun ağırlık kazandığını ve kısa vadeli bir ralli olacağını gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)