E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed korkusu piyasalarda dalgalanma yaratabilir---

Fed korkusu piyasalarda dalgalanma yaratabilir

Fed korkusu piyasalarda dalgalanma yaratabilir
11 Mart 2015 - 11:47 borsagundem.com

Piyasalar Fed'in Açık Piyasa Komitesi sonuçlarına odaklandı

Uzmanlar gelecek hafta Açık Piyasa Komitesi toplantısını gerçekleştirecek olan Fed’in küresel piyasalarda çalkantı yaratmasını beklediklerini dile getirdi.

CNBC’ye konuşan analistler, gelecek hafta Çarşamba günü karar açıklayacak olan Fed’in bu kez açıklamalarından “sabırlı” ifadesini çıkarmasından neredeyse emin.
Bu durumda Haziran gibi Fed’in faizi artırması beklentisi de artıyor.

EMANUEL: SABIRLI İFADESİ ÇIKACAK

İsviçreli banka UBS’in piyasa stratejisti Julian Emanuel, “Avrupa Merkez Bankası’ndan gelen parasal genişlemenin bir yere kadar etki ettiği kesin. Aslında bu bizim görüşümüze göre biraz da Fed’e tepkiydi. Biz 18 Mart’a kadar küresel piyasalardaki zayıflığın devam etmesini bekliyoruz. Şu anda Fed’in ne yapacağı ya da diyeceği seyri belirleyecek” dedi.

Emanuel, “Biz açıklamalardan ‘sabırlı’ ifadesinin çıkmasını bekliyoruz. Ancak Fed yine kendisine esnek bir alan bırakacaktır. Dikkatli olmaya devam etmeyi öneriyoruz” diye devam etti.

GONCALVES: FED’İ BEKLERLER

Japon banka Nomura’nın strateji birimi başkanı George Goncalves, yatırımcıların her zaman bir sonraki kurşunu atmadan önce Fed kararını beklediğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YATIRIMCI11 Mart 2015 13:50

    yellen, yellenecekse, yellensin artık, ızdırap vermeye başladı bu şişkinlik....

  • YORUMCU11 Mart 2015 12:08

    dilerim FED bu toplantısında faiz arttırır ve dünya bu korkudan kurtulur... ned FED miş yahu...... fed le yatıp fed le kalkar olduk, yetti artık....