E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Mart'ta faiz artırımını masada tutmalı---

Fed Mart'ta faiz artırımını masada tutmalı

Fed Mart'ta faiz artırımını masada tutmalı
24 Şubat 2016 - 06:58 borsagundem.com

Kansas City Fed Başkanı George, "Fed finans piyasalarındaki volatiliteye rağmen faiz artırımını masada tutmalı" dedi

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed politika yapıcılarının, piyasalarda son dönemde görülen volatiliteye karşın, Mart ayındaki toplantıda faiz artırımını düşünmeye hazır olması gerektiğini söyledi. George'un, ABD ekonomisinin bu yıl için güçlü büyüme görünümüne ilişkin görüşü sürüyor. 

George, Salı günü Bloomberg Radio'dan PimmFox ve Kathleen Hays'a yaptığı değerlendirmede, "Faiz artırımı, gelecek toplantıda,  mutlak şekilde masada tutulmalı," dedi ve "Bu noktada, verilerin görünümde temel bir değişklik işaret ettiğini söylemeyeceğim" şeklinde görüş belirtti.

Fed'in politika organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), piyasa kargaşası ve yavaşlayan küresel ekonomi ile AB'de enflasyonun yükselmekte olduğuna işişkin işaretler arasında denge kurarak, faizin bu yıl ne hızda yükseltilmesi gerektiğini değerlendiriyor. FOMC üyelerinin Aralık ayında yaptıkları tahminlerinin medyanına göre, yaklaşık 10 yıl sonraki ilk faiz artırımının ardından, 2016 yılında çeyrek puanlık dört fiz artırımı daha öngörülüyor.

FOMC'ta 2016 yılında oy kullanma hakkına sahip George, "Piyasaların faz artırımını masadan kaldırdıkları açık," dedi ve "Politika yapıcılar, ekonominin temel göstergelerinin ne durumda olduğuna bakmak zorunda" şeklinde görüş bildirdi. Yatırımcılar şimdilerde, federal fon vadeli kontratlarındaki fiyatlamalara göre, 2016 yılında tek bir faiz artırımı olasılığını yüzde 45 civarında görüyor. FOMC'un bir sonraki toplantısı 15-16 Mart'ta yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)